Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Swecos nyhetsbrev för november

https://www.klimatsmart.se/images/news/Swecologo.gif

Här är några av Swecos senaste nyheter för november. Gå in på www.sweco.se för att läsa mer och hitta fler nyheter. • Nominera framtidens hållbara hjälte i Swecos Hugopris: Swecos Hugopris delas ut till modiga och inspirerande personer och innovationer inom hållbar samhällsutveckling. Juryn kommer att utse vinnare i tre olika kategorier - årets inspiratör, årets innovatör och årets student. • Unikt geoenergiprojekt i Karlstad: Drygt 200 borrhål som sträcker sig 240 meter ner i marken ska göra Karlstad Universitet i stort sett självförsörjande på energi. Sweco projektleder det omfattande arbetet med vad som ska bli Sveriges största marklager. • Vi stör en ingenjör - Farzad Mohseni: Sweco omvandlar koldioxid till biogas. Läs om Farzad som arbetar med en av de senaste teknikerna inom syntetisk biogasframställning - Power to Gas. • Nytt miljöcertifierat kontor i Göteborg: Just nu håller Swecos nya arbetsplats på att byggas vid Ullevi i centrala Göteborg. En inspirerande arbetsmiljö i moderna och miljöcertifierade lokaler ska stödja tillväxt, kunskapsutbyte och samverkan mellan medarbetare och kunder. • Vinnare utsedd för mest hållbara stad i SimCity Challenge: Bidraget Telia Metropol utsågs igår till vinnare i SimCity Challenge, den interaktiva och digitala stadsbyggnadstävlingen. Deltagarna tävlade om att skapa den mest ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara staden. Tävlingen är ett samarbete mellan Telia, Sweco och Electronic Arts (EA) • Swecos hållbarhetschef kommenterar FNs klimatrapport: Det är extremt troligt att människan har varit den dominerande orsaken till den temperaturökning planeten upplevt sedan mitten av 1900-talet. Det anser FN:s klimatpanel IPCC, vars rapport läggs fram i dag i Stockholm. Swecos hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar kommenterar klimatrapporten.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Swecos nyhetsbrev för november

2013-11-11
Här är några av Swecos senaste nyheter för november. Gå in på www.sweco.se för att läsa mer och hitta fler nyheter.

• Nominera framtidens hållbara hjälte i Swecos Hugopris:
Swecos Hugopris delas ut till modiga och inspirerande personer och innovationer inom hållbar samhällsutveckling. Juryn kommer att utse vinnare i tre olika kategorier - årets inspiratör, årets innovatör och årets student.

• Unikt geoenergiprojekt i Karlstad:
Drygt 200 borrhål som sträcker sig 240 meter ner i marken ska göra Karlstad Universitet i stort sett självförsörjande på energi. Sweco projektleder det omfattande arbetet med vad som ska bli Sveriges största marklager.

• Vi stör en ingenjör - Farzad Mohseni:
Sweco omvandlar koldioxid till biogas. Läs om Farzad som arbetar med en av de senaste teknikerna inom syntetisk biogasframställning - Power to Gas.

• Nytt miljöcertifierat kontor i Göteborg:
Just nu håller Swecos nya arbetsplats på att byggas vid Ullevi i centrala Göteborg. En inspirerande arbetsmiljö i moderna och miljöcertifierade lokaler ska stödja tillväxt, kunskapsutbyte och samverkan mellan medarbetare och kunder.

• Vinnare utsedd för mest hållbara stad i SimCity Challenge:
Bidraget Telia Metropol utsågs igår till vinnare i SimCity Challenge, den interaktiva och digitala stadsbyggnadstävlingen. Deltagarna tävlade om att skapa den mest ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara staden. Tävlingen är ett samarbete mellan Telia, Sweco och Electronic Arts (EA)

• Swecos hållbarhetschef kommenterar FNs klimatrapport:
Det är extremt troligt att människan har varit den dominerande orsaken till den temperaturökning planeten upplevt sedan mitten av 1900-talet. Det anser FN:s klimatpanel IPCC, vars rapport läggs fram i dag i Stockholm. Swecos hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar kommenterar klimatrapporten.
Källa: Sweco

Senaste nyheter