Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sweco sparar energi i Umeås nya badhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/sweco139x42.gif

Sweco utför projekteringen av rör- och luftinstallationer i Umeås nya bad- och friskvårdsanläggning, Nannabadet i centrala Umeå. Syftet är att analysera hur mycket energi badhuset förbrukar och optimera installationer och byggnadsutformning för att minimera förbrukningen.  – Nannabadet är ett spännande projekt som kommer att vara till glädje för Umeåborna lång tid framöver med sitt läge mitt i stan. Badhus är alltid en utmaning att energioptimera eftersom det har ett komplext inomhusklimat och förbrukar mycket energi. Samtidigt är besparingspotentialen hög om man tänker till i ett tidigt skede, säger Ann-Louise Lökholm, vd för Swecos installationskonsulter. – Även kraven på rätt utformade installationer är höga för att undvika problem med fukt och kondens i framtiden. Här har vi stor nytta av våra erfarenheter från arbetet med Himlabadet i Sundsvall.   Det nya badhuset i kvarteret Nanna får en totalyta på cirka 12000 kvadratmeter och kommer att innefatta flera simbassänger, varav en multibassäng med höj- och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan. - och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan. Efter en lång planeringsprocess är projektet nu i full gång och beräknas stå färdigt i början av 2016. Förutom energisamordning och projektering ansvarar Swecos installationskonsulter även för 3D-samordningen. För ytterligare information kontakta: Thomas Gothnell, uppdragsledare, thomas.gothnell@sweco.se, 090-71 52 45

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sweco sparar energi i Umeås nya badhus

2014-01-23
Sweco utför projekteringen av rör- och luftinstallationer i Umeås nya bad- och friskvårdsanläggning, Nannabadet i centrala Umeå.

Syftet är att analysera hur mycket energi badhuset förbrukar och optimera installationer och byggnadsutformning för att minimera förbrukningen. 

– Nannabadet är ett spännande projekt som kommer att vara till glädje för Umeåborna lång tid framöver med sitt läge mitt i stan. Badhus är alltid en utmaning att energioptimera eftersom det har ett komplext inomhusklimat och förbrukar mycket energi. Samtidigt är besparingspotentialen hög om man tänker till i ett tidigt skede, säger Ann-Louise Lökholm, vd för Swecos installationskonsulter.

– Även kraven på rätt utformade installationer är höga för att undvika problem med fukt och kondens i framtiden. Här har vi stor nytta av våra erfarenheter från arbetet med Himlabadet i Sundsvall.  

Det nya badhuset i kvarteret Nanna får en totalyta på cirka 12000 kvadratmeter och kommer att innefatta flera simbassänger, varav en multibassäng med höj- och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan. - och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan.

Efter en lång planeringsprocess är projektet nu i full gång och beräknas stå färdigt i början av 2016. Förutom energisamordning och projektering ansvarar Swecos installationskonsulter även för 3D-samordningen.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Gothnell, uppdragsledare, thomas.gothnell@sweco.se, 090-71 52 45
Källa: Sweco

Senaste nyheter