Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sweco ser ett ökat behov av rådgivning hos fastighetsägare

https://www.klimatsmart.se/images/news/Swecologo.gif

Är goda råd dyra? Nja, goda råd kan vara dyrare än dåliga råd, men i gengäld är de kostnadseffektiva då de kan undvika dyra misstag eller felsatsningar. Hållbara råd är särskilt kostnadseffektiva då de leder till långsiktig kvalitet. Swecos installationskonsulter ser ett ökat behov av rådgivning och vägledning hos svenska fastighetsägare. Det är många som funderar på vilken strategi man ska satsa på för att göra sitt fastighetsbestånd mer hållbart. Gröna hyresavtal, grön upphandling, smarta byggnader, miljöledningssystem, energiledningssystem, miljöcertifiering, passivhus, kvalitetsprogram, miljömål, miljöredovisning och allehanda EU-direktiv… Många olika begrepp och verktyg virvlar omkring i fastighetssverige just nu, och det är inte konstigt att det uppstår osäkerhet om vad man gör bäst i att fokusera på. Installationskonsultens roll håller på att förändras då installationernas roll för såväl energieffektivitet och klimatpåverkan som inomhusmiljö och byggnadens utformning har blivit tydliga. Vi välkomnar en utökad rådgivande roll, och ser att vår breda specialistkompetens inom både energi och miljö kan bidra med viktiga råd i ett tidigt skede. Swecos installationskonsulter har under hösten ingående analyserat rollen som rådgivare för en hållbar utveckling, då det följer med ett ökat ansvar för de råd man ger, och en rådgivare har ett stort ansvar att förvalta. Goda råd är sällsyntare än rubiner heter en novellsamling av Salman Rushdie. Vi vill hävda att hos oss är förhållandet det omvända, och våra konsulter lovar varken ädelstenar eller guld, men dock gröna skogar. Skrivet av Anna Joelsson på Sweco's sustainability blog.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sweco ser ett ökat behov av rådgivning hos fastighetsägare

2013-11-28
Är goda råd dyra? Nja, goda råd kan vara dyrare än dåliga råd, men i gengäld är de kostnadseffektiva då de kan undvika dyra misstag eller felsatsningar. Hållbara råd är särskilt kostnadseffektiva då de leder till långsiktig kvalitet. Swecos installationskonsulter ser ett ökat behov av rådgivning och vägledning hos svenska fastighetsägare. Det är många som funderar på vilken strategi man ska satsa på för att göra sitt fastighetsbestånd mer hållbart.

Gröna hyresavtal, grön upphandling, smarta byggnader, miljöledningssystem, energiledningssystem, miljöcertifiering, passivhus, kvalitetsprogram, miljömål, miljöredovisning och allehanda EU-direktiv… Många olika begrepp och verktyg virvlar omkring i fastighetssverige just nu, och det är inte konstigt att det uppstår osäkerhet om vad man gör bäst i att fokusera på.

Installationskonsultens roll håller på att förändras då installationernas roll för såväl energieffektivitet och klimatpåverkan som inomhusmiljö och byggnadens utformning har blivit tydliga. Vi välkomnar en utökad rådgivande roll, och ser att vår breda specialistkompetens inom både energi och miljö kan bidra med viktiga råd i ett tidigt skede. Swecos installationskonsulter har under hösten ingående analyserat rollen som rådgivare för en hållbar utveckling, då det följer med ett ökat ansvar för de råd man ger, och en rådgivare har ett stort ansvar att förvalta.

Goda råd är sällsyntare än rubiner heter en novellsamling av Salman Rushdie. Vi vill hävda att hos oss är förhållandet det omvända, och våra konsulter lovar varken ädelstenar eller guld, men dock gröna skogar.

Skrivet av Anna Joelsson på Sweco's sustainability blog.

Senaste nyheter