Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges miljömål i fokus på Borgholm

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturvardsverket5-72x80.gif

Miljömålsdagarna 2012 samlar cirka 150 deltagare från länsstyrelser, nationella myndigheter och miljöorganisationer i Borgholm, Öland den 25-26 april. Temat är ”Generationsmålet och vägen dit – perspektiv, spaningar och inspiration”. Miljömålsdagarna är en årlig och nationell konferens och den viktigaste mötesplatsen för myndigheter och andra aktörer som arbetar för de svenska miljömålen och som är engagerade inom miljömålssystemet. Generationsmålet och miljökvalitetsmålen är basen för den svenska miljöpolitiken. Det övergripande målet är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen i Sverige är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser. Programmet inleds av Anne-Li Fiskesjö, länsråd Kalmar län, Eva Smith, ställföreträdande generaldirektör för Naturvårdsverket och Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholms kommun. Europeiska Miljöbyrån, EEA, presenterar slutsatser från sitt arbete med globala megatrender och deras miljöpåverkan. Rolf Annerberg, ordförande för miljömålsberedningen och generaldirektör för Formas berättar om det pågående arbetet med strategier för markanvändning och giftfri miljö. Miljömålsdagarna är ett samarrangemang mellan Naturvårdsverket, RUS (Regional Utveckling och Samverkan i miljömålssystemet) och länsstyrelsen i Kalmar Län. Journalist Ulf Wickbom är moderator under den första dagen och länsråd Anne-Li Fiskesjö den andra dagen. Tid: 25–26 april Plats: Strand Hotell, Borgholm, Öland För mer information, kontakta: Stefan Svenaeus, Länsstyrelsen i Kalmar län, 0480-822 21 Kruna Madunic, Naturvårdsverket, 070-938 49 75.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges miljömål i fokus på Borgholm

2012-04-23
Miljömålsdagarna 2012 samlar cirka 150 deltagare från länsstyrelser, nationella myndigheter och miljöorganisationer i Borgholm, Öland den 25-26 april. Temat är ”Generationsmålet och vägen dit – perspektiv, spaningar och inspiration”.

Miljömålsdagarna är en årlig och nationell konferens och den viktigaste mötesplatsen för myndigheter och andra aktörer som arbetar för de svenska miljömålen och som är engagerade inom miljömålssystemet. Generationsmålet och miljökvalitetsmålen är basen för den svenska miljöpolitiken. Det övergripande målet är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen i Sverige är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser.

Programmet inleds av Anne-Li Fiskesjö, länsråd Kalmar län, Eva Smith, ställföreträdande generaldirektör för Naturvårdsverket och Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholms kommun. Europeiska Miljöbyrån, EEA, presenterar slutsatser från sitt arbete med globala megatrender och deras miljöpåverkan. Rolf Annerberg, ordförande för miljömålsberedningen och generaldirektör för Formas berättar om det pågående arbetet med strategier för markanvändning och giftfri miljö.

Miljömålsdagarna är ett samarrangemang mellan Naturvårdsverket, RUS (Regional Utveckling och Samverkan i miljömålssystemet) och länsstyrelsen i Kalmar Län.

Journalist Ulf Wickbom är moderator under den första dagen och länsråd Anne-Li Fiskesjö den andra dagen.

Tid: 25–26 april Plats: Strand Hotell, Borgholm, Öland

För mer information, kontakta:
Stefan Svenaeus, Länsstyrelsen i Kalmar län, 0480-822 21
Kruna Madunic, Naturvårdsverket, 070-938 49 75.


Konferensdokumentation kommer att publiceras löpande på: www.miljomal.se.

Senaste nyheter