Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges kanske mest miljövänliga 70-tals hus letar nya ägare

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekosvensson-villan250x211.png

Vill du köpa (eller hyra) Sveriges kanske mest miljövänliga 70-talshus? Letar du efter ett stort men samtidigt miljövänligt och energisnålt hus till ett överkomligt pris? Eller känner du någon som gör? Då kan vi erbjuda Sveriges kanske mest miljövänliga 70-tals hus. Prisat miljöhus: Huset och vi har flera gånger figurerat i TV-inslag och tidningsintervjuer och tilldelades så sent som januari 2014 utmärkelsen ”Årets miljöprofil” i Hallsberg kommun. Stort med bra planlösning: Huset är en stor och välplanerad 1,5 plans familjevilla (150 kvm) från 1976 med liten fin trädgård, stort garage, verkstad och vedbod. Det finns i allt 6 rum + kök, grovkök samt 2 badrum. För dem som vill ha ett extra sovrum går det enkelt att skapa ytterligare 1 sovrum. Miljövänligt renoverat: Både ut- och invändigt har huset renoverats miljövänligt. Exempelvis har vi målat med både äggoljetempera och linoljefärg, lagt trä- och linoleumgolv och gjort en lång rad inrednings- & möbeldetaljer med hjälp av en ekologisk snickare. Självförsörjande på energi: Sedan juli 2012 är vi helt självförsörjande på energi, dvs. solel från egen solcellsanläggning (se bild). Anläggningen genererar allt vi behöver till uppvärmning (luftvärmepump + elradiatorer), varmvatten samt hushållsel. Solcellerna är underhållsfria och kräver ingen löpande justering/service. Bortsett från ett inplanerat byte av växelriktare om ca 15 år, så beräknas anläggningen att fungera felfritt i 35-40 år. Trevligt, lugnt område: Adressen är Örnvägen 7 i Pålsboda. Ca 1,5 mil från Hallsberg och 3 mil från Örebro. Läget är ideellt för barnfamiljer eller andra som vill bo på en lugn gata (med trevliga grannar) helt utan genomfartstrafik. Det är mycket nära till skog, elljusspår med skidspår på vintern, idrottsförening, fotbollsbanor, ridklubb med stall och ridhus, dagis, skola etc. Fin badsjö ca 7-8 km bort. I Pålsboda finns bl.a. bank, stor ICA, järn & färg, blomsteraffär, konditori, restauranger, bensinmack och bilverkstad. Och bra bussförbindelser till Örebro. Pris: 1.150.000 kr

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges kanske mest miljövänliga 70-tals hus letar nya ägare

2014-03-20
86 kvm solceller på taket!
Vill du köpa (eller hyra) Sveriges kanske mest miljövänliga 70-talshus?

Letar du efter ett stort men samtidigt miljövänligt och energisnålt hus till ett överkomligt pris? Eller känner du någon som gör? Då kan vi erbjuda Sveriges kanske mest miljövänliga 70-tals hus.

Prisat miljöhus:
Huset och vi har flera gånger figurerat i TV-inslag och tidningsintervjuer och tilldelades så sent som januari 2014 utmärkelsen ”Årets miljöprofil” i Hallsberg kommun.

Stort med bra planlösning:
Huset är en stor och välplanerad 1,5 plans familjevilla (150 kvm) från 1976 med liten fin trädgård, stort garage, verkstad och vedbod. Det finns i allt 6 rum + kök, grovkök samt 2 badrum. För dem som vill ha ett extra sovrum går det enkelt att skapa ytterligare 1 sovrum.

Miljövänligt renoverat:
Både ut- och invändigt har huset renoverats miljövänligt. Exempelvis har vi målat med både äggoljetempera och linoljefärg, lagt trä- och linoleumgolv och gjort en lång rad inrednings- & möbeldetaljer med hjälp av en ekologisk snickare.

Självförsörjande på energi:
Sedan juli 2012 är vi helt självförsörjande på energi, dvs. solel från egen solcellsanläggning (se bild). Anläggningen genererar allt vi behöver till uppvärmning (luftvärmepump + elradiatorer), varmvatten samt hushållsel. Solcellerna är underhållsfria och kräver ingen löpande justering/service. Bortsett från ett inplanerat byte av växelriktare om ca 15 år, så beräknas anläggningen att fungera felfritt i 35-40 år.

Trevligt, lugnt område:
Adressen är Örnvägen 7 i Pålsboda. Ca 1,5 mil från Hallsberg och 3 mil från Örebro. Läget är ideellt för barnfamiljer eller andra som vill bo på en lugn gata (med trevliga grannar) helt utan genomfartstrafik. Det är mycket nära till skog, elljusspår med skidspår på vintern, idrottsförening, fotbollsbanor, ridklubb med stall och ridhus, dagis, skola etc. Fin badsjö ca 7-8 km bort. I Pålsboda finns bl.a. bank, stor ICA, järn & färg, blomsteraffär, konditori, restauranger, bensinmack och bilverkstad. Och bra bussförbindelser till Örebro.

Pris:
1.150.000 kr

Ytterligare information:
Kontakta Jens Ljunggren på 073-7000 315 eller jens.ljunggren@klimatsmart.se eller läs mer på Ekosvensson-bloggen: www.ekosvensson.se/ekosvensson-villan-letar-efter-nya-agare/

- SVT Tvärsnytt: tinyurl.com/oy6yj3m
- Sydnärkenytt: tinyurl.com/q54lqxq
- Testfakta: tinyurl.com/ouyafza
- NyTeknik: tinyurl.com/pgtv2s9
- ETC Örebro: tinyurl.com/q5tsc35

Senaste nyheter