Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges första mobila Bike-in-bio

https://www.klimatsmart.se/images/news/bike250x167.jpg

I helgen startade en unik satsning på filmvisning för cykelburna i Göteborg. Under söndagen samlades cyklister vid premiären för en Bike-in-bio med kortfilmer från Göteborgs Filmfestival i den nya stadsdelen Kvillebäcken. Initiativet är ett samarbete med Folkets bio Göteborg. - Med Bike-in-bion vill vi på ett roligt och annorlunda sätt lyfta frågan om hållbar livsstil och en cykelvänlig stad. Tanken är att Bike-in-bion ska bli ett återkommande evenemang och till våren planeras nästa filmvisning, säger Johan Ekman talesperson Kvillebäcken. Bike-in-bion i Kvillebäcken är en mobilkonstruktion med plats för 32 cyklar varav 8 är i barnstorlek. I framtiden är tanken att bion ska kunna förflyttas och sättas upp på andra platser runt om i Göteborg. Filmvisning på cykel är ett fenomen som tidigare genomförts i bland annat San Francisco och Denver i USA. I San Fransicso anordnade den nytänkande filmfestivalen Disposable Film Festival en bike-in-movie-screening där folk istället för at ta bilen tog cykeln till en utomhusvisning. I Denver startade en grupp medborgare Civic Center Conservancy i syfte att utnyttja allmänna platser bättre. Vilket bland annat resulterade i en bike-in-bio som blev väldigt uppskattad och lockade en mix av människor. Och nu genomför man en Bike-in-bio i Kvillebäcken. Bike-in-bion i Göteborg är ett samarbete mellan den nya stadsdelen Kvillebäcken och Folkets bio Göteborg. Till söndagens visning sattes ett kortfilmspaket ihop med aktuella filmer som tidigare visats vid filmfestivalen i Göteborg. Det är inte för inte som Kvillebäcken är initiativtagare till en Bike-in-bio. I Kvillebäcken satsas det hårt på att anpassa trafik och bebyggelse till ett hållbart ekologiskt samhälle, där människor exempelvis inte är beroende av biltransporter. För varje lägenhet som byggs i Kvillebäcken kommer det finnas två parkeringsplatser för cykel plus besöksplatser. Dessutom kommer p-normen att vara låg i området. Med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och cykelgarderober ska man istället skapa en cykelvänlig stadsdel. För mer information, kontakta: Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges första mobila Bike-in-bio

2012-10-08
I helgen startade en unik satsning på filmvisning för cykelburna i Göteborg. Under söndagen samlades cyklister vid premiären för en Bike-in-bio med kortfilmer från Göteborgs Filmfestival i den nya stadsdelen Kvillebäcken. Initiativet är ett samarbete med Folkets bio Göteborg.

- Med Bike-in-bion vill vi på ett roligt och annorlunda sätt lyfta frågan om hållbar livsstil och en cykelvänlig stad. Tanken är att Bike-in-bion ska bli ett återkommande evenemang och till våren planeras nästa filmvisning, säger Johan Ekman talesperson Kvillebäcken.

Bike-in-bion i Kvillebäcken är en mobilkonstruktion med plats för 32 cyklar varav 8 är i barnstorlek. I framtiden är tanken att bion ska kunna förflyttas och sättas upp på andra platser runt om i Göteborg.

Filmvisning på cykel är ett fenomen som tidigare genomförts i bland annat San Francisco och Denver i USA. I San Fransicso anordnade den nytänkande filmfestivalen Disposable Film Festival en bike-in-movie-screening där folk istället för at ta bilen tog cykeln till en utomhusvisning. I Denver startade en grupp medborgare Civic Center Conservancy i syfte att utnyttja allmänna platser bättre. Vilket bland annat resulterade i en bike-in-bio som blev väldigt uppskattad och lockade en mix av människor. Och nu genomför man en Bike-in-bio i Kvillebäcken.

Bike-in-bion i Göteborg är ett samarbete mellan den nya stadsdelen Kvillebäcken och Folkets bio Göteborg. Till söndagens visning sattes ett kortfilmspaket ihop med aktuella filmer som tidigare visats vid filmfestivalen i Göteborg.

Det är inte för inte som Kvillebäcken är initiativtagare till en Bike-in-bio. I Kvillebäcken satsas det hårt på att anpassa trafik och bebyggelse till ett hållbart ekologiskt samhälle, där människor exempelvis inte är beroende av biltransporter. För varje lägenhet som byggs i Kvillebäcken kommer det finnas två parkeringsplatser för cykel plus besöksplatser. Dessutom kommer p-normen att vara låg i området. Med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och cykelgarderober ska man istället skapa en cykelvänlig stadsdel.

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10.

Senaste nyheter