Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges första ekologiska lösviktsgodis

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekorrens250x112.jpg

Lagom till påsk lanserar Green Matmarknad Sveriges första ekologiska lösgodisvägg. Ekogodiset kommer Ekorrens Ekologiska, som även var först med att lansera ekologiska smågodispåsar på den svenska marknaden. Green Matmarknad slog upp dörrarna till sin nytänkande butik i februari i år. Butiken, som ligger vid Turning Torso i Malmö, har en tydlig grön profil. I den 1 500 kvadratmeter stora marknaden är all mat – från chark till frysdisk – vald med omsorg om både vår hälsa och vår planet. – Vi väljer helst närproducerat, men finns inte något i närheten väljer vi det bästa alternativet. Det gäller även godis! Vi svenskar gillar godis och påsken är vår största godishögtid. Därför tycker vi att det är extra roligt att kunna erbjuda våra kunder ekologiskt och 100 procent naturligt godis i lösvikt. Det smakar minst lika gott som det vanliga godiset och framför allt slipper våra kunder oroa sig över syntetiska tillsatser i godsakerna, säger Douglas Liljekrantz, butikschef på Green Matmarknad. På Green Matmarknad finns 16 sorters ekologiskt lösviktsgodis. Det är allt från ekologiska colaflaskor till lakritsbitar och sega frukter. Lösviktsgodiset kostar 99 kr/kilo inför påsk. – Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat, berättar Charlotte André på Sjölunda Gård som utvecklar Ekorrens Ekologiska godis. För mer information, kontakta: Douglas Liljekratnz, 010-330 00 36, dl@greenmatmarknad.se Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges första ekologiska lösviktsgodis

2012-04-02
Lagom till påsk lanserar Green Matmarknad Sveriges första ekologiska lösgodisvägg. Ekogodiset kommer Ekorrens Ekologiska, som även var först med att lansera ekologiska smågodispåsar på den svenska marknaden.

Green Matmarknad slog upp dörrarna till sin nytänkande butik i februari i år. Butiken, som ligger vid Turning Torso i Malmö, har en tydlig grön profil. I den 1 500 kvadratmeter stora marknaden är all mat – från chark till frysdisk – vald med omsorg om både vår hälsa och vår planet.

– Vi väljer helst närproducerat, men finns inte något i närheten väljer vi det bästa alternativet. Det gäller även godis! Vi svenskar gillar godis och påsken är vår största godishögtid. Därför tycker vi att det är extra roligt att kunna erbjuda våra kunder ekologiskt och 100 procent naturligt godis i lösvikt. Det smakar minst lika gott som det vanliga godiset och framför allt slipper våra kunder oroa sig över syntetiska tillsatser i godsakerna, säger Douglas Liljekrantz, butikschef på Green Matmarknad.

På Green Matmarknad finns 16 sorters ekologiskt lösviktsgodis. Det är allt från ekologiska colaflaskor till lakritsbitar och sega frukter. Lösviktsgodiset kostar 99 kr/kilo inför påsk.

– Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat, berättar Charlotte André på Sjölunda Gård som utvecklar Ekorrens Ekologiska godis.

För mer information, kontakta:
Douglas Liljekratnz, 010-330 00 36, dl@greenmatmarknad.se
Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

Senaste nyheter