Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges första ekologiska julmust

https://www.klimatsmart.se/images/news/julemust250x165.jpg

I samband med att julmusten i år firar 100-års jubileum så lanserar Dagsmeja en helt ekologisk julmust under varumärket Naturfrisk, bryggd av Ørbæks Bryggeri i Danmark. Trots att julmusten är ett av julbordets populäraste inslag, så har det fram tills i år inte funnits något ekologiskt alternativ för medvetna konsumenter. “Vi är förvånade över att de stora bryggerierna inte prioriterat att ta fram en ekologisk julmust - och vi är tacksamma att Ørbæks bryggeri på eget initiativ bryggt en helt ekologisk must.” säger Patrick McGrail, VD på Dagsmeja AB och fortsätter: “Vi hoppas naturligtvis att vår ekologiska julmust kommer att vara ett uppskattat alternativ på det svenska julbordet, och att Naturfrisk får förtroende av de svenska konsumenterna. Det är lite som Davids kamp mot Goliat att ge sig in i konkurrens med de stora bryggerierna - och särskilt när det gäller julmust. Men Niels och vi är eniga i att det är oacceptabelt att det inte finns en ekologisk julmust i handeln 2010. Det vill vi råda bot på. Förhoppningsvis följer de stora bryggerierna efter nästa år”. 98% av all julmust görs med extrakt från företaget Roberts AB. Eftersom de inte har ett ekologiskt extrakt, så är Naturfrisks julmust bryggd efter Niels Rømers eget recept, med ekologiska råvaror och glimten i ögat. Den har en mustig, bärig smak och är tappad på 25 cl glasflaskor. Du kan dricka den med detsamma, men det går också fint att lagra den ett år. Naturfrisks Julmust finns tillgänglig i hälsokosthandel, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker med ekologisk inriktning från och med vecka 49. Niels och Nicolai Rømer, som driver bryggeriet berättar: “Vår ekologiska tankegång är tätt knuten till önskan om att du som kund skall få en god smakupplevelse var gång du dricker våra produkter. Vi menar nämligen att vi genom att använda utsökta ekologiska råvaror i en ekologisk bryggningsprocess bäst bevarar de olika råvarornas egenskaper - och på så viss uppnår vi våra dryckers unika smaker.” För ytterligare information, kontakta: Karin Holmgren, Dagsmeja AB: karin@dagsmeja.se, 031-23 02 03 Andreas Persson, Dagsmeja AB: andreas@dagsmeja.se, 031-23 02 03 Dagsmeja är ett grossistföretag med säte i Mölndal som har stort fokus på ekologiska och Fairtrade-certifierade produkter. Vi har god tillväxt och utökar kontinuerligt vårt sortiment med nya spännande ekologiska varumärken. I dagsläget har vi ca 25 olika varumärken inom te, kaffe, choklad, superfood, rawfood, torrvaror, snacks, kalla drycker, hud- och hårvård och städ- och rengöringsprodukter. Imorgon har vi kanske ännu mer!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges första ekologiska julmust

2010-12-07
I samband med att julmusten i år firar 100-års jubileum så lanserar Dagsmeja en helt ekologisk julmust under varumärket Naturfrisk, bryggd av Ørbæks Bryggeri i Danmark. Trots att julmusten är ett av julbordets populäraste inslag, så har det fram tills i år inte funnits något ekologiskt alternativ för medvetna konsumenter.

“Vi är förvånade över att de stora bryggerierna inte prioriterat att ta fram en ekologisk julmust - och vi är tacksamma att Ørbæks bryggeri på eget initiativ bryggt en helt ekologisk must.” säger Patrick McGrail, VD på Dagsmeja AB och fortsätter: “Vi hoppas naturligtvis att vår ekologiska julmust kommer att vara ett uppskattat alternativ på det svenska julbordet, och att Naturfrisk får förtroende av de svenska konsumenterna. Det är lite som Davids kamp mot Goliat att ge sig in i konkurrens med de stora bryggerierna - och särskilt när det gäller julmust. Men Niels och vi är eniga i att det är oacceptabelt att det inte finns en ekologisk julmust i handeln 2010. Det vill vi råda bot på. Förhoppningsvis följer de stora bryggerierna efter nästa år”.

98% av all julmust görs med extrakt från företaget Roberts AB. Eftersom de inte har ett ekologiskt extrakt, så är Naturfrisks julmust bryggd efter Niels Rømers eget recept, med ekologiska råvaror och glimten i ögat. Den har en mustig, bärig smak och är tappad på 25 cl glasflaskor. Du kan dricka den med detsamma, men det går också fint att lagra den ett år.

Naturfrisks Julmust finns tillgänglig i hälsokosthandel, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker med ekologisk inriktning från och med vecka 49.

Niels och Nicolai Rømer, som driver bryggeriet berättar: “Vår ekologiska tankegång är tätt knuten till önskan om att du som kund skall få en god smakupplevelse var gång du dricker våra produkter. Vi menar nämligen att vi genom att använda utsökta ekologiska råvaror i en ekologisk bryggningsprocess bäst bevarar de olika råvarornas egenskaper - och på så viss uppnår vi våra dryckers unika smaker.”

För ytterligare information, kontakta:
Karin Holmgren, Dagsmeja AB: karin@dagsmeja.se, 031-23 02 03
Andreas Persson, Dagsmeja AB: andreas@dagsmeja.se, 031-23 02 03

Dagsmeja är ett grossistföretag med säte i Mölndal som har stort fokus på ekologiska och Fairtrade-certifierade produkter. Vi har god tillväxt och utökar kontinuerligt vårt sortiment med nya spännande ekologiska varumärken. I dagsläget har vi ca 25 olika varumärken inom te, kaffe, choklad, superfood, rawfood, torrvaror, snacks, kalla drycker, hud- och hårvård och städ- och rengöringsprodukter. Imorgon har vi kanske ännu mer!
Källa: Dagsmeja

Senaste nyheter