Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sverige vill ha ett andra Kyotoprotokoll

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen250x45py.jpeg

Miljöminister Lena Ek (C) talade om att Sverige ska vara en ledande miljönation i världen idag på seminariet Sverige Kan!, en kraftsamling inför FN:s klimatmöte i Durban 28/11-9/12 2011. Det var Eks första offentliga framträdande sedan hon blev miljöminister. Arrangörer av konferensen Sverige kan! var Hagainitiativet, TCO, Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen. - Jag, Sverige och EU vill ha ett Kytotoprotokoll 2, en andra åtagandeperiod av vårt globala klimatavtal. Och det är i-länderna som måste visa vägen, sa Lena Ek (C) på konferensen. - Det är oerhört glädjande att Lena Ek nu är så tydlig med att Sveriges och EU:s position är att kämpa för att ett andra Kyotoåtagande är bryggan till en mer långsiktig lösning, säger Svante Axelsson. Ett av huvudbudskapen på konferensen kom från Johan Rockström, professor i naturresurshållning på Stockholms universitet, som visade att de faktiska förändringarna i naturen som en konsekvens av klimatförändringarna uppträder mycket tidigare än vad forskarna trott. - Därför är det extra viktigt nu att Sverige nu kräver att EU minskar utsläppen med 30 procent till 2020. Lena Ek har ju varit tydlig i klimatfrågan som EU-parlamentariker så mina förväntningar är nu höga på den svenska klimatambitionen, säger Svante Axelsson. För mer information, kontakta: Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, 070-728 25 85 Louise Wileen Bjarke, Naturskyddsföreningen, 070-884 77 28.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sverige vill ha ett andra Kyotoprotokoll

2011-10-26
Miljöminister Lena Ek (C) talade om att Sverige ska vara en ledande miljönation i världen idag på seminariet Sverige Kan!, en kraftsamling inför FN:s klimatmöte i Durban 28/11-9/12 2011. Det var Eks första offentliga framträdande sedan hon blev miljöminister. Arrangörer av konferensen Sverige kan! var Hagainitiativet, TCO, Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen.

- Jag, Sverige och EU vill ha ett Kytotoprotokoll 2, en andra åtagandeperiod av vårt globala klimatavtal. Och det är i-länderna som måste visa vägen, sa Lena Ek (C) på konferensen.

- Det är oerhört glädjande att Lena Ek nu är så tydlig med att Sveriges och EU:s position är att kämpa för att ett andra Kyotoåtagande är bryggan till en mer långsiktig lösning, säger Svante Axelsson.

Ett av huvudbudskapen på konferensen kom från Johan Rockström, professor i naturresurshållning på Stockholms universitet, som visade att de faktiska förändringarna i naturen som en konsekvens av klimatförändringarna uppträder mycket tidigare än vad forskarna trott.

- Därför är det extra viktigt nu att Sverige nu kräver att EU minskar utsläppen med 30 procent till 2020. Lena Ek har ju varit tydlig i klimatfrågan som EU-parlamentariker så mina förväntningar är nu höga på den svenska klimatambitionen, säger Svante Axelsson.

För mer information, kontakta:
Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, 070-728 25 85
Louise Wileen Bjarke, Naturskyddsföreningen, 070-884 77 28.

Se hela seminariet här: www.naturskyddsforeningen.se/Templates/Page.aspx

Senaste nyheter