Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svensk krankvalité med miljöfördelar

https://www.klimatsmart.se/images/news/kok250x302.png

FM Mattssons kranserie Garda, där man varken gjort något som helst avkall på design eller funktion, finns till kök och badrum. Som alla kranar från FM Mattsson är Gardaserien svensktillverkad och har funktioner för att vara optimalt energismart. FM Mattssons serie Garda, där det varken har tummats på kvalité eller design, har bland annat ett reservdelssortiment där det enkelt går att få tag på reservdelar till kranarna. Dessutom, FM Mattssons reservdelspolicy garanterar tillgänglighet upp till tio år efter att produkten har utgått ur sortimentet. Att köpa kvalité lönar sig på alla plan, inte minst med tanke på miljö- och ekonomiaspekter. Det är främst tre anledningar som talar emot att köpa kranar av okända leverantörer och/eller i sämre kvalitéer: - Problem med att hitta reservdelar. - Att få information och serviceråd från leverantörer, speciellt när produkten är importerad, är nära nog omöjligt. - Ett vanligt problem med kranar av lägre kvalité är att det smäller i rören när kranen sätts på och stängs av. Det leder i sin tur till slitage på rör och kranar och därmed minskar livslängden på produkten. Garda II är utrustad med Eco flow som reglerar vattenflödet. Blandaren fungerar precis som vanligt men är begränsade till 9 l/min vid 3 bars tryck. På de flesta andra kranar är motsvarande siffra för både tvättställsblandare och köksblandare 12 l/min. Soft closing är ytterligare en smart funktion på Garda ll som gör att kranen stängs med en anings fördröjning utan att det påverkar vatten-förbrukningen. Man slipper smällar i rören vilket på sikt ökar livslängden på både kranar och rör. Cirkapris: 2 620 kr, med avstängning 3 100 kr. För mer information, kontakta: Olivia Kukacka, 08-400 255 17, olivia@perpr.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svensk krankvalité med miljöfördelar

2011-05-16
FM Mattssons kranserie Garda, där man varken gjort något som helst avkall på design eller funktion, finns till kök och badrum. Som alla kranar från FM Mattsson är Gardaserien svensktillverkad och har funktioner för att vara optimalt energismart.

FM Mattssons serie Garda, där det varken har tummats på kvalité eller design, har bland annat ett reservdelssortiment där det enkelt går att få tag på reservdelar till kranarna. Dessutom, FM Mattssons reservdelspolicy garanterar tillgänglighet upp till tio år efter att produkten har utgått ur sortimentet.

Att köpa kvalité lönar sig på alla plan, inte minst med tanke på miljö- och ekonomiaspekter. Det är främst tre anledningar som talar emot att köpa kranar av okända leverantörer och/eller i sämre kvalitéer:
- Problem med att hitta reservdelar.
- Att få information och serviceråd från leverantörer, speciellt när produkten är importerad, är nära nog omöjligt.
- Ett vanligt problem med kranar av lägre kvalité är att det smäller i rören när kranen sätts på och stängs av. Det leder i sin tur till slitage på rör och kranar och därmed minskar livslängden på produkten.

Garda II är utrustad med Eco flow som reglerar vattenflödet. Blandaren fungerar precis som vanligt men är begränsade till 9 l/min vid 3 bars tryck. På de flesta andra kranar är motsvarande siffra för både tvättställsblandare och köksblandare 12 l/min.

Soft closing är ytterligare en smart funktion på Garda ll som gör att kranen stängs med en anings fördröjning utan att det påverkar vatten-förbrukningen. Man slipper smällar i rören vilket på sikt ökar livslängden på både kranar och rör. Cirkapris: 2 620 kr, med avstängning 3 100 kr.

För mer information, kontakta:
Olivia Kukacka, 08-400 255 17, olivia@perpr.se.
Källa: FM Mattson

Senaste nyheter