Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svensk fjärrvärme i Almedalen

https://www.klimatsmart.se/images/news/ulrikajardefeldt146x220.jpg

Almedalsveckan är i full gång och än en gång skiner solen på alla deltagare och arrangörer. Det är en härlig stämning - och värme i dubbel bemärkelse, både från solen och hos människorna man möter! I media ifrågasätts ofta nyttan med Almedalsveckan, denna blandning av mingel, möten, seminarier och politiska tal. För min och Svensk Fjärrvärmes del kan jag bara konstatera att nyttan är stor. Under de två dagar jag har varit på plats har jag redan hunnit träffa så många människor som jag behöver prata med, både planerat och oplanerat. Det är medlemsföretag, kundorganisationer, andra branschorganisationer och myndigheter, för att ge några exempel. Igår kväll hade jag nöjet att träffa Erik Brandsma, som är ny GD för Energimyndigheten, och Håkan Sörman, vd för Sveriges kommuner och landsting på ett och samma ställe. Detta är personer som jag naturligtvis kan träffa på hemmaplan, vid ordnade möten, men här får man chansen att prata mer avslappnat om både stort och smått som rör fjärrvärmebranschen. Naturligtvis har Svensk Fjärrvärme också seminarier. Vi har valt att göra dem tillsammans med andra, som vi samarbetar med. Igår hade vi det första, tillsammans med branschorganisationerna Avfall Sverige, Energigas Sverige och Svenskt Vatten. Temat var Den hållbara staden 2030 och det blev intressanta diskussioner. Det var särskilt roligt att höra Rebecca Carlsson, språkrör Grön ungdom, och Erik Bengtzboe, ordförande Moderata ungdomsförbundet prata om den hållbara staden. Visionerna var förvånande samstämmiga, medan vägen dit såg olika ut. Läs mer om seminariet på Svensk Fjärrvärmes webbplats. Imorgon blir det ”Energispektrum – med sikte på 2050” tillsammans med Energigas Sverige, Svensk Energi, Svensk Vindenergi och åtta medlemsföretag. Jag hoppas att värmen håller i sig och att det blir högtryck i den energipolitiska debatten där! Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk fjärrvärme.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svensk fjärrvärme i Almedalen

2012-07-03
Ulrika Jardfelt,
vd Svensk Fjärrvärme.
Almedalsveckan är i full gång och än en gång skiner solen på alla deltagare och arrangörer. Det är en härlig stämning - och värme i dubbel bemärkelse, både från solen och hos människorna man möter!

I media ifrågasätts ofta nyttan med Almedalsveckan, denna blandning av mingel, möten, seminarier och politiska tal. För min och Svensk Fjärrvärmes del kan jag bara konstatera att nyttan är stor. Under de två dagar jag har varit på plats har jag redan hunnit träffa så många människor som jag behöver prata med, både planerat och oplanerat. Det är medlemsföretag, kundorganisationer, andra branschorganisationer och myndigheter, för att ge några exempel.

Igår kväll hade jag nöjet att träffa Erik Brandsma, som är ny GD för Energimyndigheten, och Håkan Sörman, vd för Sveriges kommuner och landsting på ett och samma ställe. Detta är personer som jag naturligtvis kan träffa på hemmaplan, vid ordnade möten, men här får man chansen att prata mer avslappnat om både stort och smått som rör fjärrvärmebranschen.

Naturligtvis har Svensk Fjärrvärme också seminarier. Vi har valt att göra dem tillsammans med andra, som vi samarbetar med. Igår hade vi det första, tillsammans med branschorganisationerna Avfall Sverige, Energigas Sverige och Svenskt Vatten.

Temat var Den hållbara staden 2030 och det blev intressanta diskussioner. Det var särskilt roligt att höra Rebecca Carlsson, språkrör Grön ungdom, och Erik Bengtzboe, ordförande Moderata ungdomsförbundet prata om den hållbara staden. Visionerna var förvånande samstämmiga, medan vägen dit såg olika ut. Läs mer om seminariet på Svensk Fjärrvärmes webbplats.

Imorgon blir det ”Energispektrum – med sikte på 2050” tillsammans med Energigas Sverige, Svensk Energi, Svensk Vindenergi och åtta medlemsföretag. Jag hoppas att värmen håller i sig och att det blir högtryck i den energipolitiska debatten där!

Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk fjärrvärme.

Senaste nyheter