Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanenmärkta Movehome passerar 500 sålda hus på nätet

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-500hus250x156.jpg

Hustillverkaren Movehome var först med att digitalisera husaffären. På rekordtid har Movehome etablerat sig bland de 10 största husvarumärkena i Sverige. Nu firar företaget 500 sålda hus sedan starten 2012. Movehome möter människor på det sätt som allt fler förväntar sig i dag – det digitala. Företaget är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus. Nyckeln till framgången är verktyget Bygg online som gör att alla kan skapa sitt eget hus genom att forma det på webben och få pris direkt, något Movehome var först med. – Vi var först med digitaliseringen av husaffären vilket har gjort att vi kunnat växa snabbt. Att över 500 familjer valt att klicka hem sina villor på nätet – hela vägen till ett husköp – är fantastiskt, säger Jan Johansson vd för Trivselhus och Movehome. En annan viktig nyhet för Movehome var att samtliga hus blev Svanencertifierade i mars månad. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Dessutom granskas allt från träet i takstolarna till spacklet i badrummet för att leva upp till Svanens krav. – Det var en milstolpe. Vi är stolta över att vara först i branschen med Svanenmärkningen. Vi har sett en tydlig växande efterfrågan på hållbara val. Det finns ett stort intresse för miljö hos konsumenterna vilket har gett merförsäljning, säger Jan Johansson. Det 500:e huset är ett MOVE #104 som kommer att byggas till familjen Norberg i Sundsvall. Movehome är ett systervarumärke till Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare, och en del av skogskoncernen Södra.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svanenmärkta Movehome passerar 500 sålda hus på nätet

2017-06-30
Svanenmärkta hus från Movehome
Hustillverkaren Movehome var först med att digitalisera husaffären. På rekordtid har Movehome etablerat sig bland de 10 största husvarumärkena i Sverige. Nu firar företaget 500 sålda hus sedan starten 2012.

Movehome möter människor på det sätt som allt fler förväntar sig i dag – det digitala. Företaget är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus.

Nyckeln till framgången är verktyget Bygg online som gör att alla kan skapa sitt eget hus genom att forma det på webben och få pris direkt, något Movehome var först med.

– Vi var först med digitaliseringen av husaffären vilket har gjort att vi kunnat växa snabbt. Att över 500 familjer valt att klicka hem sina villor på nätet – hela vägen till ett husköp – är fantastiskt, säger Jan Johansson vd för Trivselhus och Movehome.

En annan viktig nyhet för Movehome var att samtliga hus blev Svanencertifierade i mars månad. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Dessutom granskas allt från träet i takstolarna till spacklet i badrummet för att leva upp till Svanens krav.

– Det var en milstolpe. Vi är stolta över att vara först i branschen med Svanenmärkningen. Vi har sett en tydlig växande efterfrågan på hållbara val. Det finns ett stort intresse för miljö hos konsumenterna vilket har gett merförsäljning, säger Jan Johansson.

Det 500:e huset är ett MOVE #104 som kommer att byggas till familjen Norberg i Sundsvall.

Movehome är ett systervarumärke till Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare, och en del av skogskoncernen Södra.
Källa: Movehome

Senaste nyheter