Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanenmärkt fin-servett från Papstar

https://www.klimatsmart.se/images/news/PAPSTAR250X164.jpg

Nu finns det en servett i fin kvalitet för både konsumenter och för hotell- och restauranger som vill välja miljömärkt vid dukningen. Det är Papstar som Svanenmärker ett stort sortiment av färgade pappersservetter. Kvaliteten gör att de kan ses som alternativ till linneservetter. – Det känns fantastiskt roligt att se Svanenmärket på våra Royal Collection-servetter. Svanenlicensen ser jag som ett kvitto på att vårt miljöarbete fungerar bra, säger Papstars svenska vd, Nico Kemper. Papstar genomsyras av ett tydligt och genomtänkt miljöarbete sedan start. Det är ett europeiskt företag med en betydande marknadsandel inom papperstallrikar och andra engångsartiklar i Europa. – Vi vill hålla en hög nivå på vårt miljö- och kvalitetsarbete och samtidigt hitta mer hållbara sätt att tillverka produkter på. Därför är vi stolta över att vi nu är först med att Svanenmärka en fin-servett, säger Nico Kemper. Några av kraven för en Svanenmärkt pappersservett är att: • Den är gjord av minst 75 % returpapper eller minst 20 % andel träfibrer från hållbart, certifierat skogsbruk. • Ingen råvara från skyddsvärda skogar har använts (tex regnskog). • Papperet har tillverkats med låg energianvändning och låga utsläpp av koldioxid. • Utsläppen av övergödande och försurande ämnen är mycket låga. • Ämnen som har stor miljöpåverkan används inte, t ex de som kan lagras i växter och djur. • Den klarar hårda krav på kvalitet, till exempel får servetten inte ”blöda”, alltså färga av sig om man torkar sig runt munnen. Royal Collection finns i fem olika storlekar och i en mängd olika färger. Servetterna säljs i dagligvaruhandeln samt till restauranger och hotell. För mer information, kontakta: Nico Kemper, 0708-500 925, nico.kemper@papstar.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svanenmärkt fin-servett från Papstar

2009-11-20
Royal Collection Svanenmärkta servetter
Nu finns det en servett i fin kvalitet för både konsumenter och för hotell- och restauranger som vill välja miljömärkt vid dukningen. Det är Papstar som Svanenmärker ett stort sortiment av färgade pappersservetter. Kvaliteten gör att de kan ses som alternativ till linneservetter.

– Det känns fantastiskt roligt att se Svanenmärket på våra Royal Collection-servetter. Svanenlicensen ser jag som ett kvitto på att vårt miljöarbete fungerar bra, säger Papstars svenska vd, Nico Kemper.

Papstar genomsyras av ett tydligt och genomtänkt miljöarbete sedan start. Det är ett europeiskt företag med en betydande marknadsandel inom papperstallrikar och andra engångsartiklar i Europa.

– Vi vill hålla en hög nivå på vårt miljö- och kvalitetsarbete och samtidigt hitta mer hållbara sätt att tillverka produkter på. Därför är vi stolta över att vi nu är först med att Svanenmärka en fin-servett, säger Nico Kemper.

Några av kraven för en Svanenmärkt pappersservett är att:
• Den är gjord av minst 75 % returpapper eller minst 20 % andel träfibrer från hållbart, certifierat skogsbruk.
• Ingen råvara från skyddsvärda skogar har använts (tex regnskog).
• Papperet har tillverkats med låg energianvändning och låga utsläpp av koldioxid.
• Utsläppen av övergödande och försurande ämnen är mycket låga.
• Ämnen som har stor miljöpåverkan används inte, t ex de som kan lagras i växter och djur.
• Den klarar hårda krav på kvalitet, till exempel får servetten inte ”blöda”, alltså färga av sig om man torkar sig runt munnen.

Royal Collection finns i fem olika storlekar och i en mängd olika färger. Servetterna säljs i dagligvaruhandeln samt till restauranger och hotell.

För mer information, kontakta: Nico Kemper, 0708-500 925, nico.kemper@papstar.se
Källor: Svanen, Papstar

Senaste nyheter