Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sunfleet carsharing grön Kapitalist i år

https://www.klimatsmart.se/images/news/sunfleet230x47.jpg

Sunfleet Carsharing utsågs till 2010 års vinnare vid Veckans Affärers årliga utdelning av Årets Gröna Kapitalist. Priset delades ut för tredje året i rad. Sunfleet Carsharing är det enda bilpoolsföretaget i Sverige med riksomfattande täckning. Samtliga 340 bilar uppfyller vägverkets definition av miljöbil. Företagets affärsidé utgår från en genuin miljönytta. Kunderna bokar bilen per timme och får ett sms som bekräftar vilken bil de ska använda och var den står. Bilen öppnas genom att svara på sms:et eller med ett smartcard som hålls mot en läsare på vindrutan. Bilnyckeln finns i handskfacket och blir tillgänglig genom en personlig kod. Upplägget är flexibelt och uppmuntrar kunderna till ett ansvarsfullt bilanvändande. Kriterier: Priset ska gå till ett företag eller en person som är en föregångare inom den gröna kapitalismen och som kombinerar affärs- och miljönytta på ett innovativt och modigt sätt. Juryns motivering: Med hjälp av en klimatsmart affärsidé har de gett den kollektiva tanken ett grönare ansikte. De har dessutom bevisat att det går lika bra att utnyttja en produkt utan att behöva äga den. Därför utses Sunfleet Carsharing till Årets Gröna Kapitalist 2010. Juryn består av: Maria Wetterstrand, språkrör Miljöpartiet, Linda Magnusson, vd O2 Vindel, Helena Markstedt, generalsekreterare Fairtrade Sverige, Åke Svensson, vd Teknikföretagen, Per Grankvist, grundare CSR i Praktiken och Pontus Schultz, förlagschef Bonnier Tidsskrifter. Finalister Årets Gröna Kapitalist 2010: Myrorna - insamling och försäljning av second-hand-kläder Giertz Vinimport - privatägd vinimportör Sunfleet Carsharing - bilpoolsföretag som ägs av Hertz Tidigare vinnare Max Hamburgare (2008), O2 Vindel (2009). För mer information, kontakta: Anna Körnung, chefredaktör Veckans Affärer, 08-736 51 57, anna.kornung@va.se Joanna Sundström, Greatness, 073-346 66 62, joanna.sundstrom@greatness.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sunfleet carsharing grön Kapitalist i år

2010-12-02
Sunfleet Carsharing utsågs till 2010 års vinnare vid Veckans Affärers årliga utdelning av Årets Gröna Kapitalist. Priset delades ut för tredje året i rad.

Sunfleet Carsharing är det enda bilpoolsföretaget i Sverige med riksomfattande täckning. Samtliga 340 bilar uppfyller vägverkets definition av miljöbil. Företagets affärsidé utgår från en genuin miljönytta. Kunderna bokar bilen per timme och får ett sms som bekräftar vilken bil de ska använda och var den står. Bilen öppnas genom att svara på sms:et eller med ett smartcard som hålls mot en läsare på vindrutan. Bilnyckeln finns i handskfacket och blir tillgänglig genom en personlig kod. Upplägget är flexibelt och uppmuntrar kunderna till ett ansvarsfullt bilanvändande.

Kriterier: Priset ska gå till ett företag eller en person som är en föregångare inom den gröna kapitalismen och som kombinerar affärs- och miljönytta på ett innovativt och modigt sätt.

Juryns motivering: Med hjälp av en klimatsmart affärsidé har de gett den kollektiva tanken ett grönare ansikte. De har dessutom bevisat att det går lika bra att utnyttja en produkt utan att behöva äga den. Därför utses Sunfleet Carsharing till Årets Gröna Kapitalist 2010.

Juryn består av: Maria Wetterstrand, språkrör Miljöpartiet, Linda Magnusson, vd O2 Vindel, Helena Markstedt, generalsekreterare Fairtrade Sverige, Åke Svensson, vd Teknikföretagen, Per Grankvist, grundare CSR i Praktiken och Pontus Schultz, förlagschef Bonnier Tidsskrifter.

Finalister Årets Gröna Kapitalist 2010:
Myrorna - insamling och försäljning av second-hand-kläder
Giertz Vinimport - privatägd vinimportör
Sunfleet Carsharing - bilpoolsföretag som ägs av Hertz

Tidigare vinnare
Max Hamburgare (2008), O2 Vindel (2009).

För mer information, kontakta: Anna Körnung, chefredaktör Veckans Affärer, 08-736 51 57, anna.kornung@va.se
Joanna Sundström, Greatness, 073-346 66 62, joanna.sundstrom@greatness.se

Senaste nyheter