Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

SundaHus gör Svensk Byggtjänst grönare

https://www.klimatsmart.se/images/news/sundahus250x38.gif

När Svensk Byggtjänst ville komplettera Byggkatalogen med miljöinformation om byggvarorna var det till SundaHus man vände sig. - Vi har identifierat en ökad efterfrågan på miljödata från våra användare och därför valt att berika produktinformationen med en koppling till SundaHus verktyg. Anledningen att vi sökte samarbete med just SundaHus är att deras verktyg, SundaHus Miljödata, är det största och mest kompletta på marknaden, berättar Jonas Berg, produktchef på Svensk Byggtjänsts Byggkatalogen. Minimera skadliga produkter: Samarbetet innebär att SundaHus ger Byggkatalogen tillgång till samtliga helhetsbedömningar A, B, C och D, där A är bäst. För den som vill ha den fullvärdiga bedömningsinformationen om produkterna krävs dock fortfarande en licens. - Vi valde att vara generösa och dela med oss för att få fler att förstå vikten av att minimera antalet produkter som är skadliga för vår miljö och hälsa. I den bästa av världar skulle inte sådant material få användas överhuvudtaget, men dit har vi inte kommit ännu även om intresset hela tiden ökar, berättar Kjell Isacson, vd på SundaHus. Efterfrågan på miljövärderingar ökar: På senare år har efterfrågan på miljövärderade produkter ökat kraftigt. Idag är det därför inte ovanligt att leverantörer anpassar sina produkter efter kemikalieinspektionens riktlinjer för att få en miljömässigt bättre värdering. - Allt fler fastighetsägare använder någon form av miljövärderingssystem när man bygger eller renoverar. Det innebär också att allt fler väljer hälsosamma produkter. Det är så vi skapar sunda hus för framtiden, avslutar Kjell Isacson.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SundaHus gör Svensk Byggtjänst grönare

2009-05-29
När Svensk Byggtjänst ville komplettera Byggkatalogen med miljöinformation om byggvarorna var det till SundaHus man vände sig.

- Vi har identifierat en ökad efterfrågan på miljödata från våra användare och därför valt att berika produktinformationen med en koppling till SundaHus verktyg. Anledningen att vi sökte samarbete med just SundaHus är att deras verktyg, SundaHus Miljödata, är det största och mest kompletta på marknaden, berättar Jonas Berg, produktchef på Svensk Byggtjänsts Byggkatalogen.

Minimera skadliga produkter:
Samarbetet innebär att SundaHus ger Byggkatalogen tillgång till samtliga helhetsbedömningar A, B, C och D, där A är bäst. För den som vill ha den fullvärdiga bedömningsinformationen om produkterna krävs dock fortfarande en licens.

- Vi valde att vara generösa och dela med oss för att få fler att förstå vikten av att minimera antalet produkter som är skadliga för vår miljö och hälsa. I den bästa av världar skulle inte sådant material få användas överhuvudtaget, men dit har vi inte kommit ännu även om intresset hela tiden ökar, berättar Kjell Isacson, vd på SundaHus.

Efterfrågan på miljövärderingar ökar:
På senare år har efterfrågan på miljövärderade produkter ökat kraftigt. Idag är det därför inte ovanligt att leverantörer anpassar sina produkter efter kemikalieinspektionens riktlinjer för att få en miljömässigt bättre värdering.

- Allt fler fastighetsägare använder någon form av miljövärderingssystem när man bygger eller renoverar. Det innebär också att allt fler väljer hälsosamma produkter. Det är så vi skapar sunda hus för framtiden, avslutar Kjell Isacson.
Källor:

Senaste nyheter