Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sunda Omega-3 miljösmart fiskalternativ

https://www.klimatsmart.se/images/news/sunda_logo_186x43.gif

Utfiskning är resultatet av att människan konsumerar fisk snabbare än fisken kan föröka sig. Samtidigt är det viktigt för hälsan att få i sig fisk, och därmed inte realistiskt att dra ner på konsumtionen. Sunda Omega-3 är lösningen på problemet. Nyckeln till en hållbar utveckling ligger i att möta människans växande efterfrågan på fisk men samtidigt välja fiskarter som inte riskerar att hotas av utfiskning, både när vi väljer fisk att äta till middag eller i kosttillskott-form. Nu finns det en omega-3-produkt, Sunda Omega-3, som täcker dina behov av de viktiga omega-3-fetterna utan att bidra till utfiskning. Sunda Omega-3 inser att fiskoljeindustrin är en bov i utfiskningsdramat. Därför har det varit viktigt för företaget att ta fram ett kosttillskott som är miljöriktigt. Med stöd från Världsnaturfondens (WWF) Fiskguide har Sunda tagit fram en fiskolja som är tillverkad på ett långsiktigt hållbart sätt och inte hotar ekosystemet i världshaven. Sunda Omega-3 är gjord enbart på sardiner (latinskt namn: Sprattus sprattus) och ansjovis (latinskt namn: Engraulis encrasicolus) som kommer från Atlanten och Stilla Havet, där de lever i stora mängder och intehotas av utfiskning. Sardiner och ansjovisär små fiskarter som förökar sig snabbt och sällan blir äldre än 2-3 år. Därmed ligger de inte i riskzonen för utfiskning eftersom populationerna snabbt skulle kunna återhämta sig. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har fiskkonsumtionen per capita stigit från 9 kg per år 1961 till 16 kg 1997 samtidigt som jordens befolkning ökat från 3 miljarder till över 6 miljarder under samma period. Det innebär en ökning av människans fiskkonsumtion med cirka 400% på väldigt kort tid. Denna utveckling är inte långsiktigt hållbar och har satt enorm press på våra marina ekosystem. - Fiskoljeindustrin kan inte längre bara blunda för problemet och fortsätta som de alltid gjort, utan måste också ta sitt ansvar. Det känns otroligt bra att Sunda är varumärket som driver utvecklingen framåt, säger Philip Berman, VD på Krysund Kosttillskott. Sunda Omega-3 säljs inledningsvis bara på nätet via företagets egen webbsida www.sunda.nu. Men de jobbar på att få ut distributionen även till hälsokostbutiker. För mer information, kontakta: Philip Berman, VD Krysund Kosttillskott, 0704-546 613, philip.berman@sundaomega3.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sunda Omega-3 miljösmart fiskalternativ

2009-10-17
Utfiskning är resultatet av att människan konsumerar fisk snabbare än fisken kan föröka sig. Samtidigt är det viktigt för hälsan att få i sig fisk, och därmed inte realistiskt att dra ner på konsumtionen. Sunda Omega-3 är lösningen på problemet.

Nyckeln till en hållbar utveckling ligger i att möta människans växande efterfrågan på fisk men samtidigt välja fiskarter som inte riskerar att hotas av utfiskning, både när vi väljer fisk att äta till middag eller i kosttillskott-form. Nu finns det en omega-3-produkt, Sunda Omega-3, som täcker dina behov av de viktiga omega-3-fetterna utan att bidra till utfiskning.

Sunda Omega-3 inser att fiskoljeindustrin är en bov i utfiskningsdramat. Därför har det varit viktigt för företaget att ta fram ett kosttillskott som är miljöriktigt. Med stöd från Världsnaturfondens (WWF) Fiskguide har Sunda tagit fram en fiskolja som är tillverkad på ett långsiktigt hållbart sätt och inte hotar ekosystemet i världshaven. Sunda Omega-3 är gjord enbart på sardiner (latinskt namn: Sprattus sprattus) och ansjovis (latinskt namn: Engraulis encrasicolus) som kommer från Atlanten och Stilla Havet, där de lever i stora mängder och intehotas av utfiskning. Sardiner och ansjovisär små fiskarter som förökar sig snabbt och sällan blir äldre än 2-3 år. Därmed ligger de inte i riskzonen för utfiskning eftersom populationerna snabbt skulle kunna återhämta sig.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har fiskkonsumtionen per capita stigit från 9 kg per år 1961 till 16 kg 1997 samtidigt som jordens befolkning ökat från 3 miljarder till över 6 miljarder under samma period. Det innebär en ökning av människans fiskkonsumtion med cirka 400% på väldigt kort tid. Denna utveckling är inte långsiktigt hållbar och har satt enorm press på våra marina ekosystem.

- Fiskoljeindustrin kan inte längre bara blunda för problemet och fortsätta som de alltid gjort, utan måste också ta sitt ansvar. Det känns otroligt bra att Sunda är varumärket som driver utvecklingen framåt, säger Philip Berman, VD på Krysund Kosttillskott.

Sunda Omega-3 säljs inledningsvis bara på nätet via företagets egen webbsida www.sunda.nu. Men de jobbar på att få ut distributionen även till hälsokostbutiker.

För mer information, kontakta:
Philip Berman, VD Krysund Kosttillskott, 0704-546 613, philip.berman@sundaomega3.se
Källor: Sunda Omega 3, WWF

Senaste nyheter