Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stororder på elcykeln Lifebike Hybrid

https://www.klimatsmart.se/images/news/lifebike250x120.jpg

Svenska Lifebike Hybrid som distribueras av Trendimport kommer under 2010 finnas till försäljning hos Hollands största butikskedja inom biltillbehör och cykel – Halfords B.V. Den svenska succén har nu spridit sig till Holland som är cykelns hemland. - Detta är ett stort genombrott för Lifebike och den första riktiga storordern utanför Sveriges gränser. Halfords är den kedja i Holland som är i särklass störst i sin bransch och att de väljer Lifebike är såklart väldigt stort, säger Mikael Kjellman VD Trendimport. Halfords som etablerades i 1973 har 152st butiker i Holland och 7st i Belgien. Halfords ägs av Macintosh Retail Group som omsatte ca 1,4 miljarder Euro 2009. Holland ligger i framkant när det gäller elcyklar och totalt såldes det 140 000st enheter i landet 2009. Detta motsvarar ca 10 % av den totala marknaden av vanliga cyklar. - Cykelmarknaden i Holland är extremt traditionell och domineras idag av lokala leverantörer. Som jag uppfattat det har cyklarna sett ungefär likadana ut de senaste 30 åren i Holland. Lifebike Hybrid med dess stilrena design och nyskapande koncept kommer definitivt att särskilja sig mot de övriga traditionella märkena på marknaden, fortsätter Mikael Kjellman. Lifebike Hybrid lanserades i början av sommaren 2009 i TV4 för att öka användningen av cyklar och cyklandet i Sverige. Cykling är något som både är hälsosamt och miljövänligt och har stor potential att bli en symbol för de personer som vill bidra till en friskare och mer hälsosam värld. Lifebike Hybrid är en elcykel och fördelen är att den underlättar cyklingen när det är som mest jobbigt. En elcykel fungerar precis som en vanlig cykel men med fördelen att den delvis assisteras av en batteridriven elektrisk motor. Man kan cykla både med och utan den assisterande motorn. Laddningen görs via ett vanligt eluttag och det portabla miljövänliga litiumbatteriet på 1,6kg kan enkelt tas med upp i lägenheten eller bostaden. Ett fulladdat batteri kan räcka upp till 70km beroende på terräng. Maxhastigheten är 25km/h och den får brukas på cykelväg. För mer information och kontakt: Mikael Kjellman, 08-522 168 00.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stororder på elcykeln Lifebike Hybrid

2010-02-17
Svenska Lifebike Hybrid som distribueras av Trendimport kommer under 2010 finnas till försäljning hos Hollands största butikskedja inom biltillbehör och cykel – Halfords B.V. Den svenska succén har nu spridit sig till Holland som är cykelns hemland.

- Detta är ett stort genombrott för Lifebike och den första riktiga storordern utanför Sveriges gränser. Halfords är den kedja i Holland som är i särklass störst i sin bransch och att de väljer Lifebike är såklart väldigt stort, säger Mikael Kjellman VD Trendimport.

Halfords som etablerades i 1973 har 152st butiker i Holland och 7st i Belgien. Halfords ägs av Macintosh Retail Group som omsatte ca 1,4 miljarder Euro 2009.

Holland ligger i framkant när det gäller elcyklar och totalt såldes det 140 000st enheter i landet 2009. Detta motsvarar ca 10 % av den totala marknaden av vanliga cyklar.

- Cykelmarknaden i Holland är extremt traditionell och domineras idag av lokala leverantörer. Som jag uppfattat det har cyklarna sett ungefär likadana ut de senaste 30 åren i Holland. Lifebike Hybrid med dess stilrena design och nyskapande koncept kommer definitivt att särskilja sig mot de övriga traditionella märkena på marknaden, fortsätter Mikael Kjellman.

Lifebike Hybrid lanserades i början av sommaren 2009 i TV4 för att öka användningen av cyklar och cyklandet i Sverige. Cykling är något som både är hälsosamt och miljövänligt och har stor potential att bli en symbol för de personer som vill bidra till en friskare och mer hälsosam värld.
Lifebike Hybrid är en elcykel och fördelen är att den underlättar cyklingen när det är som mest jobbigt. En elcykel fungerar precis som en vanlig cykel men med fördelen att den delvis assisteras av en batteridriven elektrisk motor. Man kan cykla både med och utan den assisterande motorn.

Laddningen görs via ett vanligt eluttag och det portabla miljövänliga litiumbatteriet på 1,6kg kan enkelt tas med upp i lägenheten eller bostaden. Ett fulladdat batteri kan räcka upp till 70km beroende på terräng. Maxhastigheten är 25km/h och den får brukas på cykelväg.

För mer information och kontakt: Mikael Kjellman, 08-522 168 00.
Källa: Lifebike

Senaste nyheter