Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stor kundtillströmning för Ekobanken

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekobanken135x43d.gif

Ekobanken fortsätter att växa trots lågkonjunkturen. Under 2009 ökade den genomsnittliga balansomslutningen med 20 procent. Tillströmningen av nya kunder var 30 procent högre än året innan, trots att det även då öppnades rekordmånga nya konton. 2009 var det antalet privatkunder som ökat mest. En stor andel av de nya kunderna är relativt unga människor födda på 70-, 80- och 90-talen. Kundtillströmningen var särskilt stark under slutet av året och även i början av 2010 fortsätter kunderna att strömma in. – Under finanskrisen har vi vuxit ovanligt mycket och vi tror det beror på att allt fler nu upptäcker Ekobanken som tryggt, etiskt och hållbart alternativ för sparande. Nu när krisen planar ut kan vi även konstatera att den här ökningen håller i sig, och att många unga kunder hittar hit. Det ser riktigt bra ut för framtiden, säger Kristoffer Lüthi vice VD på Ekobanken. Ekobankens balansomslutning uppgick vid årsskiftet till 410 miljoner kronor och kapitaltäckningsgraden var fortsatt hög och låg på 32 procent (kan jämföras med lagstadgade 8 procent). Även Ekobankens utlåning ökade trots lågkonjunkturen med 13 procent. Banken är ensam i landet med att enbart låna ut pengar till ekologiskt, etiskt och socialt hållbara verksamheter och projekt. Tanken är att inlåningskunderna, både privatpersoner och företag, ska veta att deras pengar lånas ut och används på ett etiskt och miljömässigt försvarbart sätt. Under 2009 finansierade Ekobanken 126 verksamheter och projekt inom bland annat ekologi, vård och hälsa, barn- och ungdomsverksamheter, rättvis handel, lokal utveckling, kultur och boende. Som enda bank i Sverige redovisar Ekobanken öppet all utlåning till juridiska personer. Det sker genom både årsredovisningen och en särskild utlåningsredovisning, Transparent utlåning 2009, som går till bankens kunder. För mer information kontakta Kristoffer Lüthi, vice VD, 0733-728 520, 08-551 714 70, kristoffer@ekobanken.se. Ekobanken är Sveriges fristående representant för den växande internationella bankimpuls som kallas social banking. Ekobanken startade 1998 och har sedan dess både vuxit i volym och visat positivt resultat varje år. Banken har under sin historia aldrig haft en enda kreditförlust i sin utlåning. Alla bankens inlåningskonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stor kundtillströmning för Ekobanken

2010-03-08
Ekobanken fortsätter att växa trots lågkonjunkturen. Under 2009 ökade den genomsnittliga balansomslutningen med 20 procent. Tillströmningen av nya kunder var 30 procent högre än året innan, trots att det även då öppnades rekordmånga nya konton.

2009 var det antalet privatkunder som ökat mest. En stor andel av de nya kunderna är relativt unga människor födda på 70-, 80- och 90-talen. Kundtillströmningen var särskilt stark under slutet av året och även i början av 2010 fortsätter kunderna att strömma in.

– Under finanskrisen har vi vuxit ovanligt mycket och vi tror det beror på att allt fler nu upptäcker Ekobanken som tryggt, etiskt och hållbart alternativ för sparande. Nu när krisen planar ut kan vi även konstatera att den här ökningen håller i sig, och att många unga kunder hittar hit. Det ser riktigt bra ut för framtiden, säger Kristoffer Lüthi vice VD på Ekobanken.

Ekobankens balansomslutning uppgick vid årsskiftet till 410 miljoner kronor och kapitaltäckningsgraden var fortsatt hög och låg på 32 procent (kan jämföras med lagstadgade 8 procent).

Även Ekobankens utlåning ökade trots lågkonjunkturen med 13 procent. Banken är ensam i landet med att enbart låna ut pengar till ekologiskt, etiskt och socialt hållbara verksamheter och projekt. Tanken är att inlåningskunderna, både privatpersoner och företag, ska veta att deras pengar lånas ut och används på ett etiskt och miljömässigt försvarbart sätt.

Under 2009 finansierade Ekobanken 126 verksamheter och projekt inom bland annat ekologi, vård och hälsa, barn- och ungdomsverksamheter, rättvis handel, lokal utveckling, kultur och boende. Som enda bank i Sverige redovisar Ekobanken öppet all utlåning till juridiska personer. Det sker genom både årsredovisningen och en särskild utlåningsredovisning, Transparent utlåning 2009, som går till bankens kunder.

För mer information kontakta Kristoffer Lüthi, vice VD, 0733-728 520, 08-551 714 70, kristoffer@ekobanken.se.

Ekobanken är Sveriges fristående representant för den växande internationella bankimpuls som kallas social banking. Ekobanken startade 1998 och har sedan dess både vuxit i volym och visat positivt resultat varje år. Banken har under sin historia aldrig haft en enda kreditförlust i sin utlåning. Alla bankens inlåningskonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.
Källa: Ekobanken

Senaste nyheter