Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stockholm Gas öppnar sitt fordonsgasnät

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskakeritidning135x86aa.jpg

Stockholm Gas driver på utvecklingen av fordonsgasmarknaden genom att öppna sitt nybyggda fordonsgasnät för fler aktörer. Gasproducenter och gastankställen kommer nu att kunna ansluta sig till gasnätet. Försäljningen av fordonsgas i Stockholm växer kraftigt, med över 30 procent årligen. Biogasfordon är också en nyckelfaktor för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta till 2030. Dessvärre har fordonsgasmarknaden i Stockholm hittills inte fungerat tillfredsställande, vilket frustrerade gasbilsförare påpekat gång på gång. – Stockholm Gas vill fortsätta att underlätta för gasbilsförare genom att öka tillgängligheten på gas och skapa ännu bättre förutsättningar för biogasproduktion, säger Mathias Edstedt, utvecklingschef för Stockholm Gas. Vi har just byggt ihop vårt fordonsgasnät i Stockholm och nu tar vi nästa steg. Vi renodlar vår roll som distributör av gas och öppnar vårt nät för såväl producenter av gas som för kunder på tankstationer och depåer för tunga fordon. I dagsläget finns flera aktörer som arbetar i olika led i värdekedjan. För Stockholm Gas innebär det att vi i dag kan vara både kund och leverantör samtidigt - till och med till samma företag. Genom den nya tydligare rollen som distributör underlättar vi för övriga aktörer vilket gör att gasmarknaden kommer att fungera bättre, menar Mathias Edstedt. – Vi kan marknaden för fordonsgas, understryker Mathias Edstedt. Vi har erfarenheter av både gastransporter med lastbil och genom drift av vårt gastankställe på Arlanda, för övrigt en av landets största gastankstationer. Sedan vi byggt ihop gasnätet har vi en oslagbar distributionsform för centrala Stockholm och i vår roll som distributör konkurrerar vi inte med vare sig biogasproducenter eller dem som driver tankstationer. Målet är att fler aktörer och större konkurrens ska skapa nya möjligheter. Ytterst är det kunderna och miljön som gynnas när fordonsgasnätet växer och kapaciteten ökar, allt för ett grönare Stockholm.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stockholm Gas öppnar sitt fordonsgasnät

2012-02-15
Stockholm Gas driver på utvecklingen av fordonsgasmarknaden genom att öppna sitt nybyggda fordonsgasnät för fler aktörer. Gasproducenter och gastankställen kommer nu att kunna ansluta sig till gasnätet.

Försäljningen av fordonsgas i Stockholm växer kraftigt, med över 30 procent årligen. Biogasfordon är också en nyckelfaktor för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta till 2030. Dessvärre har fordonsgasmarknaden i Stockholm hittills inte fungerat tillfredsställande, vilket frustrerade gasbilsförare påpekat gång på gång.

– Stockholm Gas vill fortsätta att underlätta för gasbilsförare genom att öka tillgängligheten på gas och skapa ännu bättre förutsättningar för biogasproduktion, säger Mathias Edstedt, utvecklingschef för Stockholm Gas. Vi har just byggt ihop vårt fordonsgasnät i Stockholm och nu tar vi nästa steg. Vi renodlar vår roll som distributör av gas och öppnar vårt nät för såväl producenter av gas som för kunder på tankstationer och depåer för tunga fordon.

I dagsläget finns flera aktörer som arbetar i olika led i värdekedjan. För Stockholm Gas innebär det att vi i dag kan vara både kund och leverantör samtidigt - till och med till samma företag. Genom den nya tydligare rollen som distributör underlättar vi för övriga aktörer vilket gör att gasmarknaden kommer att fungera bättre, menar Mathias Edstedt.

– Vi kan marknaden för fordonsgas, understryker Mathias Edstedt. Vi har erfarenheter av både gastransporter med lastbil och genom drift av vårt gastankställe på Arlanda, för övrigt en av landets största gastankstationer. Sedan vi byggt ihop gasnätet har vi en oslagbar distributionsform för centrala Stockholm och i vår roll som distributör konkurrerar vi inte med vare sig biogasproducenter eller dem som driver tankstationer.

Målet är att fler aktörer och större konkurrens ska skapa nya möjligheter. Ytterst är det kunderna och miljön som gynnas när fordonsgasnätet växer och kapaciteten ökar, allt för ett grönare Stockholm.

Senaste nyheter