Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Start för gemensamt utvecklingsbolag

https://www.klimatsmart.se/images/news/gg200x167.jpg

Örebro och Kumla kommun har ett nära samarbete inom ett antal områden. Bland annat pågår en process för att starta ett nytt gemensamt vindkraftbolag och diskussioner om att slå ihop kommunernas stadsnätbolag. För att på ett effektivt sätt samordna de gemensamma ägarintressena och driva på det fortsatta arbetet har ett gemensamt utvecklingsbolag bildats. Idag hålls det första styrelsemötet. Ägarfördelningen i utvecklingsbolaget är att Örebro kommun (via Örebro Rådhus AB) äger 80 % och Kumla kommun äger 20 % av bolaget. Bolaget har en politisk styrelse med representanter från både Örebro och Kumla kommun. Förutom gemensamma satsningar på vindkraft ska bolaget också ansvara för gemensamma utvecklingsprojekt inom solenergi, biogas, fjärrvärme och avfall. VD för utvecklingsbolaget är Petter Arneback, idag tillförordnad programdirektör för programområde Samhällsbyggnad i Örebro kommun. Petter har tidigare varit chef för Örebro kommuns fastighetsverksamhet och Klimatkontor. - Det känns spännande att arbetet är igång. Bolaget kommer att förbättra förutsättningarna för nya lönsamma investeringar i både privat och offentlig sektor och också bidra till minskad miljöpåverkan på grund av en bred satsning på förnybar energiproduktion, säger Petter Arneback. - Både Kumla och Örebro kommun har goda framtidsutsikter både vad gäller invånarantal och arbetstillfällen. Det nya bolaget kommer stärka kommunernas gemensamma insatser för att bli attraktiva och hållbara kommuner, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun. - Örebro kommun, är precis som Kumla, en kommun som växer och mår bra. Detta samarbete främjar inte bara våra kommuner utan hela regionen och för Kumlas del är satsningen på vindkraft ett steg i rätt riktning vad gäller att nå våra uppsatta miljömål, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla kommun. För mer information, kontakta: Petter Arneback, 019-21 15 87, 076-551 39 31, petter.arneback@orebro.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Start för gemensamt utvecklingsbolag

2013-01-29
Petter Arneback.
Örebro och Kumla kommun har ett nära samarbete inom ett antal områden. Bland annat pågår en process för att starta ett nytt gemensamt vindkraftbolag och diskussioner om att slå ihop kommunernas stadsnätbolag. För att på ett effektivt sätt samordna de gemensamma ägarintressena och driva på det fortsatta arbetet har ett gemensamt utvecklingsbolag bildats. Idag hålls det första styrelsemötet.

Ägarfördelningen i utvecklingsbolaget är att Örebro kommun (via Örebro Rådhus AB) äger 80 % och Kumla kommun äger 20 % av bolaget. Bolaget har en politisk styrelse med representanter från både Örebro och Kumla kommun. Förutom gemensamma satsningar på vindkraft ska bolaget också ansvara för gemensamma utvecklingsprojekt inom solenergi, biogas, fjärrvärme och avfall.

VD för utvecklingsbolaget är Petter Arneback, idag tillförordnad programdirektör för programområde Samhällsbyggnad i Örebro kommun. Petter har tidigare varit chef för Örebro kommuns fastighetsverksamhet och Klimatkontor.

- Det känns spännande att arbetet är igång. Bolaget kommer att förbättra förutsättningarna för nya lönsamma investeringar i både privat och offentlig sektor och också bidra till minskad miljöpåverkan på grund av en bred satsning på förnybar energiproduktion, säger Petter Arneback.

- Både Kumla och Örebro kommun har goda framtidsutsikter både vad gäller invånarantal och arbetstillfällen. Det nya bolaget kommer stärka kommunernas gemensamma insatser för att bli attraktiva och hållbara kommuner, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun.

- Örebro kommun, är precis som Kumla, en kommun som växer och mår bra. Detta samarbete främjar inte bara våra kommuner utan hela regionen och för Kumlas del är satsningen på vindkraft ett steg i rätt riktning vad gäller att nå våra uppsatta miljömål, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla kommun.

För mer information, kontakta:
Petter Arneback, 019-21 15 87, 076-551 39 31, petter.arneback@orebro.se.

Senaste nyheter