Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Stämningsful belysning med DimTone LED

https://www.klimatsmart.se/images/news/philipsdimtoneled250x371.jpg

Philips har utvecklat DimTone, en ny LED-lampa som ger ett varmare och behagligare ljus. DimTone är framtagen för att skapa en avslappnad atmosfär på platser som restauranger, konferenslokaler och hotell. LED-belysning minskar energikostnader och klimatpåverkan och kan nu även skapa den rätta mysfaktorn. Till skillnad från tidigare LED-lampor så minskar DimTone inte bara mängden ljus vid neddimmning, utan även färgtemperaturen sänks. Det innebär att DimTone även vid lägre ljusintensitet, har ett varmare och mjukare ljussken, likt traditionella glödlampor och halogenlampor. För aktörer som hotell- och restaurangägare blir det därför möjligt att få en energieffektiv LED-belysning och samtidigt skapa en naturlig och ombonad atmosfär. Spar Hotel i Göteborg har tagit fasta på teknikutvecklingen och bytt ut sina tidigare halogenlampor i sin frukostmatsal mot DimTone. – På ett hotell är det viktigt att ljuset skapar en inbjudande miljö och ger gästerna en trivselkänsla. Samtidigt är vår ambition att vara kostnadseffektiva och minska vår miljöpåverkan. Vi bytte därför ut halogenlamporna eftersom de ofta gick sönder och vi hade en väldigt hög energiförbrukning med cirka 200 000 kWh per år, säger Alexander Pehrsson, fastighetsförvaltare på Spar Hotel som ingår i Bygg-Göta koncernen. DimTone har förutom sina ljuskvaliteter också en avsevärd längre livslängd på cirka 40 000 timmar till skillnad mot halogenkampor som har 2000 timmar. Förutom att LED-belysning håller längre så kan den även spara upp till 90 % av energikostnaderna. – LED-belysning har länge varit ett klimatsmart alternativ och en klok investering för den som dras med höga energikostnader. Samtidigt har tekniken varit under utveckling vad gäller färgtemperatur och ljuskvalitet. Det är därför spännande att presentera DimTone som med sitt varma ljus gör att LED-belysning får ett utökat användningsområde, säger Viktor Olsson, Nordisk Produkt- och marknadschef LED Philips Lighting. För mer information, kontakta: Pia Lindhe, 08-598 520 03, pia.lindhe@philips.com Max Hellström, 08-598 521 05, max.hellstrom@philips.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Stämningsful belysning med DimTone LED

2011-10-14
Philips har utvecklat DimTone, en ny LED-lampa som ger ett varmare och behagligare ljus. DimTone är framtagen för att skapa en avslappnad atmosfär på platser som restauranger, konferenslokaler och hotell. LED-belysning minskar energikostnader och klimatpåverkan och kan nu även skapa den rätta mysfaktorn.

Till skillnad från tidigare LED-lampor så minskar DimTone inte bara mängden ljus vid neddimmning, utan även färgtemperaturen sänks. Det innebär att DimTone även vid lägre ljusintensitet, har ett varmare och mjukare ljussken, likt traditionella glödlampor och halogenlampor. För aktörer som hotell- och restaurangägare blir det därför möjligt att få en energieffektiv LED-belysning och samtidigt skapa en naturlig och ombonad atmosfär.

Spar Hotel i Göteborg har tagit fasta på teknikutvecklingen och bytt ut sina tidigare halogenlampor i sin frukostmatsal mot DimTone.

– På ett hotell är det viktigt att ljuset skapar en inbjudande miljö och ger gästerna en trivselkänsla. Samtidigt är vår ambition att vara kostnadseffektiva och minska vår miljöpåverkan. Vi bytte därför ut halogenlamporna eftersom de ofta gick sönder och vi hade en väldigt hög energiförbrukning med cirka 200 000 kWh per år, säger Alexander Pehrsson, fastighetsförvaltare på Spar Hotel som ingår i Bygg-Göta koncernen.

DimTone har förutom sina ljuskvaliteter också en avsevärd längre livslängd på cirka 40 000 timmar till skillnad mot halogenkampor som har 2000 timmar. Förutom att LED-belysning håller längre så kan den även spara upp till 90 % av energikostnaderna.

– LED-belysning har länge varit ett klimatsmart alternativ och en klok investering för den som dras med höga energikostnader. Samtidigt har tekniken varit under utveckling vad gäller färgtemperatur och ljuskvalitet. Det är därför spännande att presentera DimTone som med sitt varma ljus gör att LED-belysning får ett utökat användningsområde, säger Viktor Olsson, Nordisk Produkt- och marknadschef LED Philips Lighting.

För mer information, kontakta:
Pia Lindhe, 08-598 520 03, pia.lindhe@philips.com
Max Hellström, 08-598 521 05, max.hellstrom@philips.com.
Källa: Philips

Senaste nyheter