Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ställ krav på smartphones tillverkade under schyssta arbetsvillkor

https://www.klimatsmart.se/images/news/tcodevelopmentny250x42.png

Vi möter den växande efterfrågan på hållbarhet för våra mest mobila enheter genom att lansera den första heltäckande hållbarhetscertifieringen för smartphones. Nu kan du vara med och påverka genom att ställa krav på hållbara smartphones. Sedan vi publicerade våra förslag på krav till en certifiering av smartphones har vi mottagit många kommentarer och bra idéer. Vi upplever ett tydligt önskemål från användare och inköpare om att vi granskar och certifierar, samt ett stort engagemang och intresse för produkter som möter hållbarhet under hela livscykeln. Nu är kraven i certifieringen färdiga. Inköpare över hela världen har nu möjligheten att använda TCO Certified Smartphones för att välja hållbara smartphones. Tillverkare kan ansöka om att testa och certifiera sina produkter. TCO Certified Smartphones underlättar för inköpare att välja smartphones som genomsyrar hållbarhet under hela produktens livscykel. Certifieringen ställer krav på socialt ansvar i produktionen, reducering av skadliga ämnen i produkternas sammansättning, energieffektivitet och ergonomi samtidigt som produkterna ska vara väl förberedda för återvinning. Kraven granskas av en tredje part, precis som för våra övriga certifieringar. Det kraftigt ökade användandet av smartphones tillsammans med förändrade användarmönster har inneburit tilltagande utmaningar ur ett hållbarhetsperspektiv. Dåliga arbetsförhållanden i produktionen, den korta livslängden, låg återvinningsgrad och förekomsten av skadliga ämnen i produkterna skapar tillsammans ett behov av ett större ansvarstagande i hur vi tillverkar, använder och återvinner dessa produkter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ställ krav på smartphones tillverkade under schyssta arbetsvillkor

2013-05-07
Vi möter den växande efterfrågan på hållbarhet för våra mest mobila enheter genom att lansera den första heltäckande hållbarhetscertifieringen för smartphones. Nu kan du vara med och påverka genom att ställa krav på hållbara smartphones.

Sedan vi publicerade våra förslag på krav till en certifiering av smartphones har vi mottagit många kommentarer och bra idéer. Vi upplever ett tydligt önskemål från användare och inköpare om att vi granskar och certifierar, samt ett stort engagemang och intresse för produkter som möter hållbarhet under hela livscykeln.

Nu är kraven i certifieringen färdiga. Inköpare över hela världen har nu möjligheten att använda TCO Certified Smartphones för att välja hållbara smartphones. Tillverkare kan ansöka om att testa och certifiera sina produkter.

TCO Certified Smartphones underlättar för inköpare att välja smartphones som genomsyrar hållbarhet under hela produktens livscykel. Certifieringen ställer krav på socialt ansvar i produktionen, reducering av skadliga ämnen i produkternas sammansättning, energieffektivitet och ergonomi samtidigt som produkterna ska vara väl förberedda för återvinning. Kraven granskas av en tredje part, precis som för våra övriga certifieringar.

Det kraftigt ökade användandet av smartphones tillsammans med förändrade användarmönster har inneburit tilltagande utmaningar ur ett hållbarhetsperspektiv. Dåliga arbetsförhållanden i produktionen, den korta livslängden, låg återvinningsgrad och förekomsten av skadliga ämnen i produkterna skapar tillsammans ett behov av ett större ansvarstagande i hur vi tillverkar, använder och återvinner dessa produkter.

Senaste nyheter