Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sparakvittot och Extenda i samarbete om digitala kvitton

https://www.klimatsmart.se/images/news/sparakvittot174x86.jpg

Sparakvittot har tecknat avtal med Extenda, Nordens ledande IT-leverantör av kassalösningar. Samarbetet innebär att alla butiker som använder Extendas kassasystem nu kan erbjuda sina kunder digitala kvitton. – Detta ligger helt i linje med våra ambitioner att Sparakvittot ska vara grunden för all infrastruktur när det gäller den digitala kvittohanteringen. Ett samarbete med Extenda är mycket värdefullt för oss då deras kunder står för uppskattningsvis en tredjedel av alla papperskvitton i Sverige, säger Håkan Åman, VD för Findity som driver tjänsten Sparakvittot. Samarbetsavtalet innebär att Extendas kassalösning kopplas ihop med tjänsten Sparakvittot, vilket gör det möjligt för butikerna att ersätta papperskvitton med digitala kvitton. Fördelarna är många för såväl butikerna som konsumenterna utifrån både ett tekniskt, praktiskt och legalt perspektiv. – Digitala kvitton påverkar dessutom miljön på ett positivt sätt när vi kraftigt kan minska användandet av miljarder giftiga och ej återvinningsbara kvitton. Det vet vi uppskattas av konsumenterna som vill kunna spara sina kvitton enkelt och på ett modernt och miljövänligt sätt i sin digitala kvittolåda. Och tack vare samarbetet med Extenda blir detta nu möjligt för allt fler konsumenter, säger Håkan Åman. Redan 2009 svarade nio av tio svenskar i en riksrepresentativ undersökning, genomförd av Easyresearch, att de vill spara kvitton digitalt om det var möjligt. Nyligen godkände Skatteverket Sparakvittots digitala kvittolösning, vilket kraftigt har ökat intresset från såväl handelns och företagens sida som från konsumenternas. – Vi fortsätter att utveckla vårt kunderbjudande och att införa digitala kvittolösningar ger en ny och viktig funktionalitet till våra kunder. Vi ser mycket positivt på samarbetet med Sparakvittot och vår bedömning är att deras lösning är väl genomtänkt i både struktur och funktion, kommenterar Ellen Svanström, vd på Extenda, det nya samarbetet. För mer information, kontakta: Håkan Åman, vd Sparakvittot, 0704–262 626, hakan.aman@sparakvittot.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sparakvittot och Extenda i samarbete om digitala kvitton

2013-05-15
Sparakvittot har tecknat avtal med Extenda, Nordens ledande IT-leverantör av kassalösningar. Samarbetet innebär att alla butiker som använder Extendas kassasystem nu kan erbjuda sina kunder digitala kvitton.

– Detta ligger helt i linje med våra ambitioner att Sparakvittot ska vara grunden för all infrastruktur när det gäller den digitala kvittohanteringen. Ett samarbete med Extenda är mycket värdefullt för oss då deras kunder står för uppskattningsvis en tredjedel av alla papperskvitton i Sverige, säger Håkan Åman, VD för Findity som driver tjänsten Sparakvittot.

Samarbetsavtalet innebär att Extendas kassalösning kopplas ihop med tjänsten Sparakvittot, vilket gör det möjligt för butikerna att ersätta papperskvitton med digitala kvitton. Fördelarna är många för såväl butikerna som konsumenterna utifrån både ett tekniskt, praktiskt och legalt perspektiv.

– Digitala kvitton påverkar dessutom miljön på ett positivt sätt när vi kraftigt kan minska användandet av miljarder giftiga och ej återvinningsbara kvitton. Det vet vi uppskattas av konsumenterna som vill kunna spara sina kvitton enkelt och på ett modernt och miljövänligt sätt i sin digitala kvittolåda. Och tack vare samarbetet med Extenda blir detta nu möjligt för allt fler konsumenter, säger Håkan Åman.

Redan 2009 svarade nio av tio svenskar i en riksrepresentativ undersökning, genomförd av Easyresearch, att de vill spara kvitton digitalt om det var möjligt. Nyligen godkände Skatteverket Sparakvittots digitala kvittolösning, vilket kraftigt har ökat intresset från såväl handelns och företagens sida som från konsumenternas.

– Vi fortsätter att utveckla vårt kunderbjudande och att införa digitala kvittolösningar ger en ny och viktig funktionalitet till våra kunder. Vi ser mycket positivt på samarbetet med Sparakvittot och vår bedömning är att deras lösning är väl genomtänkt i både struktur och funktion, kommenterar Ellen Svanström, vd på Extenda, det nya samarbetet.

För mer information, kontakta:
Håkan Åman, vd Sparakvittot, 0704–262 626, hakan.aman@sparakvittot.se
Källa: Sparakvittot

Senaste nyheter