Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Spara tusenlappar i fritidshuset med grön energi

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenmatch-sommarstuga250x141.jpg

Idag finns nästan 600.000 fritidshus i Sverige. Experter menar att det är nödvändigt att hålla dessa uppvärmda - även när du inte är där - för att undvika fukt och frostskador. Genom att byta till grön energi kan du spara tusenlappar varje år. Våren är här och sommaren står runt hörnet. För många innebär det att turen går från stad och stress ut till sommarstugan eller lantstället. Men baksidan med den idylliska bilden av fritidshusen är att de ofta är en kostsam historia för många familjer, då de flesta värms upp med direktverkande el. "Efter installation av en värmepump mår hela innemiljön bättre. Eventuell källarlukt minskar radikalt från möbler, inredning m.m. Kyl och frys fungerar bättre efter installation av luftvärmepumpen på grund av att man kan kosta på sig en högre lägsta innetemperatur när huset står tomt." säger Hans Nyström, värmepumpsexpert på Ahlsell. Så mycket sparar du med grön energi! Den genomsnittliga energiförbrukningen för ett fritidshus i Sverige är 6000 kWh per år. Av dessa kan man anta att cirka 2000 kWh går till varmvatten och hushållsel, medan de resterande 4000 kWh går till uppvärmning. Eftersom elpriset varierar i Sverige så skiljer sig även möjligheterna till kostnadsbesparing. I Skåne kan man spara nästan 3000 kr per år. Samtidigt är elpriserna som högst här har värmepumpen högst effekt, tack vare det milda klimatet. GreenMatch har jämfört hur mycket du sparar om du värmer upp ditt fritidshus med grön energi istället för direktverkande el. Här kan du läsa mer om statistik för tre olika orter i Sverige: http://www.greenmatch.se/blogg/2015/04/fritidshuset-en-ekonomisk-fraaga Information om GreenMatch.se: GreenMatch.se är en internetbaserad tjänst som erbjuder offertunderlag på gröna energikällor från flertalet leverantörer. Tjänsten är kostnadsfri och kunden binder sig inte till några fortsatta avtal. När du använder GreenMatch kan du spara tid och pengar, eftersom våra leverantörer konkurrerar med varandra vilket ger dig ett bättre erbjudande.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Spara tusenlappar i fritidshuset med grön energi

2015-04-28
Idag finns nästan 600.000 fritidshus i Sverige. Experter menar att det är nödvändigt att hålla dessa uppvärmda - även när du inte är där - för att undvika fukt och frostskador. Genom att byta till grön energi kan du spara tusenlappar varje år.

Våren är här och sommaren står runt hörnet. För många innebär det att turen går från stad och stress ut till sommarstugan eller lantstället. Men baksidan med den idylliska bilden av fritidshusen är att de ofta är en kostsam historia för många familjer, då de flesta värms upp med direktverkande el.

"Efter installation av en värmepump mår hela innemiljön bättre. Eventuell källarlukt minskar radikalt från möbler, inredning m.m. Kyl och frys fungerar bättre efter installation av luftvärmepumpen på grund av att man kan kosta på sig en högre lägsta innetemperatur när huset står tomt." säger Hans Nyström, värmepumpsexpert på Ahlsell.

Så mycket sparar du med grön energi!
Den genomsnittliga energiförbrukningen för ett fritidshus i Sverige är 6000 kWh per år. Av dessa kan man anta att cirka 2000 kWh går till varmvatten och hushållsel, medan de resterande 4000 kWh går till uppvärmning.

Eftersom elpriset varierar i Sverige så skiljer sig även möjligheterna till kostnadsbesparing. I Skåne kan man spara nästan 3000 kr per år. Samtidigt är elpriserna som högst här har värmepumpen högst effekt, tack vare det milda klimatet.

GreenMatch har jämfört hur mycket du sparar om du värmer upp ditt fritidshus med grön energi istället för direktverkande el. Här kan du läsa mer om statistik för tre olika orter i Sverige: http://www.greenmatch.se/blogg/2015/04/fritidshuset-en-ekonomisk-fraaga

Information om GreenMatch.se:
GreenMatch.se är en internetbaserad tjänst som erbjuder offertunderlag på gröna energikällor från flertalet leverantörer. Tjänsten är kostnadsfri och kunden binder sig inte till några fortsatta avtal. När du använder GreenMatch kan du spara tid och pengar, eftersom våra leverantörer konkurrerar med varandra vilket ger dig ett bättre erbjudande.

Senaste nyheter