Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sörmland släcker Earth Hour 26 mars

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhour2010229x219ab.jpg

Lördag 26 mars klockan 20.30-21.30 släcker alla länets kommuner för klimatet. Earth Hour är världens största klimatmanifestation då privatpersoner, företag och organisationer släcker ljuset en timme för att skicka en signal till världens beslutsfattare att ta klimatfrågan på allvar. Alla Sörmlands kommuner deltar i manifestationen för att uppmärksamma och engagera i klimatfrågan. Handlingen uppmanar till att agera men ska också inge hopp – är vi tillräckligt många som hjälps åt kan vi tillsammans göra en förändring! I samband med Earth Hour kommer länets kommuner att genomföra flera aktiviteter. Bland annat släcker vi gemensamt ned våra ikonbyggnader som exempelvis kommunhus/stadshus. Alla kommuner välkomnar också andra aktörer att delta i manifestationen. Ett axplock av vad som händer i respektive kommun: Katrineholm - 26 mars firar vi Earth Hour vid Gröna Kulle från kl 20.00, med tal, korv och underhållning. - Vi har en tävling för alla skolklasser i kommunen. De tar fram energisparförslag som presenteras på Ängeln 21-25 mars. Vinnarklassen belönas med ett pris samt hedras under Earth Hour-ceremonin vid Gröna Kulle. Trosa - Riktad information till alla förskolor, skolor och företag i kommunen med uppmaning om att delta. - Information och nedräkning till Earth Hour på hemsidan och infartsskyltar. Strängnäs - Evenemang i Ugglans park med tal och musik. - Ett fackeltåg kommer att gå på de gator där gatubelysningen är nedsläckt. Nyköping - Vi delar ut svanenmärkta ljus som en påminnelse inför kvällens nedsläckning. - Återvinningsverkstad och konstutställning med Barnkulturcentrum i Gallerian Axet. - Skolklasstävling för förskolor och grundskolor om att bli årets superhjältar. - Sodexo serverar klimatsmart lunch den 21 mars i de skolor där de ansvarar för maten. Eskilstuna - Utser en lokal klimathjälte. - Vi delar ut informationsmaterial och svanenmärkta stearinljus. - Musikevenemang med Armand Mirpour. - Bioreklam under mars med information om Earth Hour. Vingåker - Den 26 mars delar vi ut svanenmärkta stearinljus som en påminnelse inför kvällens nedsläckning. - Skolklasstävling: Skol-/förskoleklasser genomför valfri Earth Hour-aktivitet och tävlar om klimatsmarta priser. - Värmeljusjakten: Tävling för kommunanställda. Deltagande lag samlar in värmeljuskoppar i aluminium och tävlar om klimatsmarta priser. Gnesta - Aktiviteter i flera förskolor och skolor. Som uppmuntran och tack för deras deltagande kommer ljus delas ut med ett personligt brev. - Nedräkning och information om Earth Hour på hemsidan. Flen - Earth Hour uppmärksammas med musikunderhållning av Nick Borgen kl. 19.00 på Vadsbro-Blacksta Föreningsgård. - Earth Hour uppmärksammas på hemsidan Oxelösund - Släcker ned ikonbyggnaden Koordinaten. - Oxelö Energi/Kustbostäder släcker sitt kontor. För ytterligare information, se respektive kommuns hemsida.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sörmland släcker Earth Hour 26 mars

2011-03-24
Lördag 26 mars klockan 20.30-21.30 släcker alla länets kommuner för klimatet. Earth Hour är världens största klimatmanifestation då privatpersoner, företag och organisationer släcker ljuset en timme för att skicka en signal till världens beslutsfattare att ta klimatfrågan på allvar.

Alla Sörmlands kommuner deltar i manifestationen för att uppmärksamma och engagera i klimatfrågan. Handlingen uppmanar till att agera men ska också inge hopp – är vi tillräckligt många som hjälps åt kan vi tillsammans göra en förändring!

I samband med Earth Hour kommer länets kommuner att genomföra flera aktiviteter. Bland annat släcker vi gemensamt ned våra ikonbyggnader som exempelvis kommunhus/stadshus.

Alla kommuner välkomnar också andra aktörer att delta i manifestationen. Ett axplock av vad som händer i respektive kommun:

Katrineholm
- 26 mars firar vi Earth Hour vid Gröna Kulle från kl 20.00, med tal, korv och underhållning.
- Vi har en tävling för alla skolklasser i kommunen. De tar fram energisparförslag som presenteras på Ängeln 21-25 mars. Vinnarklassen belönas med ett pris samt hedras under Earth Hour-ceremonin vid Gröna Kulle.

Trosa
- Riktad information till alla förskolor, skolor och företag i kommunen med uppmaning om att delta.
- Information och nedräkning till Earth Hour på hemsidan och infartsskyltar.

Strängnäs
- Evenemang i Ugglans park med tal och musik.
- Ett fackeltåg kommer att gå på de gator där gatubelysningen är nedsläckt.

Nyköping
- Vi delar ut svanenmärkta ljus som en påminnelse inför kvällens nedsläckning.
- Återvinningsverkstad och konstutställning med Barnkulturcentrum i Gallerian Axet.
- Skolklasstävling för förskolor och grundskolor om att bli årets superhjältar.
- Sodexo serverar klimatsmart lunch den 21 mars i de skolor där de ansvarar för maten.

Eskilstuna
- Utser en lokal klimathjälte.
- Vi delar ut informationsmaterial och svanenmärkta stearinljus.
- Musikevenemang med Armand Mirpour.
- Bioreklam under mars med information om Earth Hour.

Vingåker
- Den 26 mars delar vi ut svanenmärkta stearinljus som en påminnelse inför kvällens nedsläckning.
- Skolklasstävling: Skol-/förskoleklasser genomför valfri Earth Hour-aktivitet och tävlar om klimatsmarta priser.
- Värmeljusjakten: Tävling för kommunanställda. Deltagande lag samlar in värmeljuskoppar i aluminium och tävlar om klimatsmarta priser.

Gnesta
- Aktiviteter i flera förskolor och skolor. Som uppmuntran och tack för deras deltagande kommer ljus delas ut med ett personligt brev.
- Nedräkning och information om Earth Hour på hemsidan.

Flen
- Earth Hour uppmärksammas med musikunderhållning av Nick Borgen kl. 19.00 på Vadsbro-Blacksta Föreningsgård.
- Earth Hour uppmärksammas på hemsidan

Oxelösund
- Släcker ned ikonbyggnaden Koordinaten.
- Oxelö Energi/Kustbostäder släcker sitt kontor.

För ytterligare information, se respektive kommuns hemsida.
Källa: WWF

Senaste nyheter