Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sörab testar SmartSensor på Hagby Återvinningscentral

https://www.klimatsmart.se/images/news/smartsensor239x182.png

Sörab testar nu SmartSensor från Facility Labs AB på Hagby Återvinningscentral i Täby, som via bilarnas nummerplåtar kan ge oss en bra statistik över anläggningens besökare. – Detta är ett test för att se om det kan vara en lösning för det kvittningssystem som behövs om vi ska ha länsgemensamma återvinningscentraler i Stockholms län, säger Per Nilsson, VD på Sörab. Om det i framtiden ska kunna vara möjligt att åka till vilken återvinningscentral som helst i länet, oberoende av i vilken Stockholmskommun man bor, behövs något slags kvittningssystem mellan kommunerna. SmartSensor, som läser av registreringsnumret och visar från vilken kommun bilarna kommer, kan vara en bra lösning. Sörab kommer nu testa denna teknik på Hagby ÅVC i Täby i tre månader under våren 2014. – Det är viktigt att poängtera att sensorn endast kodar nummerplåten. Det tas inga foton på bilar eller personer och ingen information lagras mer än antal besök från olika kommuner, berättar Sten Johansson Teknik- och utvecklingschef på Sörab. Om tre månader gör Sörab en utvärdering av testperioden. – Förutom att detta kan vara en bra lösning för att kunna kvitta kostnader mellan olika kommuner, kan det också vara ett bra planeringsverktyg för oss, säger VD Per Nilsson. När vi ser från vilka områden våra besökare kommer, kan vi identifiera strategiska platser där det kan finnas behov att utveckla nya anläggningar. För mer information kontakta: Sten Johansson, Teknik- och utvecklingschef, 08-505 804 45, sten.johansson@sorab.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sörab testar SmartSensor på Hagby Återvinningscentral

2014-03-17
Sörab testar nu SmartSensor från Facility Labs AB på Hagby Återvinningscentral i Täby, som via bilarnas nummerplåtar kan ge oss en bra statistik över anläggningens besökare.

– Detta är ett test för att se om det kan vara en lösning för det kvittningssystem som behövs om vi ska ha länsgemensamma återvinningscentraler i Stockholms län, säger Per Nilsson, VD på Sörab.

Om det i framtiden ska kunna vara möjligt att åka till vilken återvinningscentral som helst i länet, oberoende av i vilken Stockholmskommun man bor, behövs något slags kvittningssystem mellan kommunerna. SmartSensor, som läser av registreringsnumret och visar från vilken kommun bilarna kommer, kan vara en bra lösning.

Sörab kommer nu testa denna teknik på Hagby ÅVC i Täby i tre månader under våren 2014.

– Det är viktigt att poängtera att sensorn endast kodar nummerplåten. Det tas inga foton på bilar eller personer och ingen information lagras mer än antal besök från olika kommuner, berättar Sten Johansson Teknik- och utvecklingschef på Sörab.

Om tre månader gör Sörab en utvärdering av testperioden.

– Förutom att detta kan vara en bra lösning för att kunna kvitta kostnader mellan olika kommuner, kan det också vara ett bra planeringsverktyg för oss, säger VD Per Nilsson. När vi ser från vilka områden våra besökare kommer, kan vi identifiera strategiska platser där det kan finnas behov att utveckla nya anläggningar.

För mer information kontakta:
Sten Johansson, Teknik- och utvecklingschef, 08-505 804 45, sten.johansson@sorab.se
Källa: SÖRAB
Foto: Facility Labs

Senaste nyheter