Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

SÖRAB ökar återbruket i norrort

https://www.klimatsmart.se/images/news/ater250x166.jpg

Har du saker du vill bli av med, men som egentligen är fullt användbara och fina? Nu kan du slå två flugor i en smäll och bli av med både dina brukbara saker och ditt skräp på SÖRABs återvinningscentraler (ÅVC). Enligt SÖRAB-kommunernas gemensamma avfallsplan ska vi tillsammans verka för att minska avfallsmängderna och öka återbruket i regionen. Detta utökade samarbete med secondhandorganisationer är ett led i det arbetet. SÖRAB har under flera år samarbetat med Human Bridge på våra ÅVCer. De tar gärna emot dina gamla kläder, skor, hemtextilier, väskor, skärp och dylikt som du tröttnat på. Från mitten av oktober finns det nu även möjlighet på de flesta av våra återvinningscentraler att skänka saker som är i gott skick till Myrorna. De tar emot t. ex. möbler, glas, husgeråd, porslin, prydnadssaker, kuriosa, böcker, tavlor, leksaker, accessoarer mm. Myrorna har Återbrukscontainrar på följande anläggningar: - Smedby ÅVC, Upplands Väsby - Görvälns ÅVC, Järfälla - Hagby ÅVC, Täby - Kvarnkullen ÅVC, Sundbyberg Inom kort finns även en Återbrukscontainer på Stockby ÅVC på Lidingö. Till Löt ÅVC i Vallentuna kommer Myrorna med en lastbil och tar emot återbrukbara saker de söndagar som anläggningen är öppen under året. Från och med den 20 okt kommer ReFurn att finnas på Hagby ÅVC varje lördag och söndag. Deras affärsidé är att skapa ett nytt liv för gamla möbler. De renoverar och utvecklar helt nya möbler av gammalt material och tar gärna emot objekt som inte är alltför stora, t ex stolar, bord, skåp, skänkar mm, helst från 70-talet eller tidigare. För mer information, kontakta: Per Hammarlund, ÅVC-ansvarig SÖRAB, per.hammarlund@sorab.se, 08-505 804 27.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SÖRAB ökar återbruket i norrort

2012-10-19
Har du saker du vill bli av med, men som egentligen är fullt användbara och fina? Nu kan du slå två flugor i en smäll och bli av med både dina brukbara saker och ditt skräp på SÖRABs återvinningscentraler (ÅVC).

Enligt SÖRAB-kommunernas gemensamma avfallsplan ska vi tillsammans verka för att minska avfallsmängderna och öka återbruket i regionen. Detta utökade samarbete med secondhandorganisationer är ett led i det arbetet.

SÖRAB har under flera år samarbetat med Human Bridge på våra ÅVCer. De tar gärna emot dina gamla kläder, skor, hemtextilier, väskor, skärp och dylikt som du tröttnat på. Från mitten av oktober finns det nu även möjlighet på de flesta av våra återvinningscentraler att skänka saker som är i gott skick till Myrorna. De tar emot t. ex. möbler, glas, husgeråd, porslin, prydnadssaker, kuriosa, böcker, tavlor, leksaker, accessoarer mm.

Myrorna har Återbrukscontainrar på följande anläggningar:
- Smedby ÅVC, Upplands Väsby
- Görvälns ÅVC, Järfälla
- Hagby ÅVC, Täby
- Kvarnkullen ÅVC, Sundbyberg

Inom kort finns även en Återbrukscontainer på Stockby ÅVC på Lidingö. Till Löt ÅVC i Vallentuna kommer Myrorna med en lastbil och tar emot återbrukbara saker de söndagar som anläggningen är öppen under året.

Från och med den 20 okt kommer ReFurn att finnas på Hagby ÅVC varje lördag och söndag. Deras affärsidé är att skapa ett nytt liv för gamla möbler. De renoverar och utvecklar helt nya möbler av gammalt material och tar gärna emot objekt som inte är alltför stora, t ex stolar, bord, skåp, skänkar mm, helst från 70-talet eller tidigare.

För mer information, kontakta:
Per Hammarlund, ÅVC-ansvarig SÖRAB, per.hammarlund@sorab.se, 08-505 804 27.
Källa: SÖRAB

Senaste nyheter