Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solid Försäkringar miljöcertifieras

https://www.klimatsmart.se/images/news/solid.jpg

Solid Försäkringar har blivit miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004, den internationella miljöledningsstandarden. Arbetet med miljöcertifieringen har pågått under ett helt år och certifieringen godkändes i november. Med satsningen kommer företagets miljöbelastning minska och såväl personal, leverantörer och samarbetspartners omfattas av miljösatsningen. Solid Försäkringar har nu certifierat sitt arbete för att minska företagets miljöbelastning. Som tjänsteföretag med drygt 60 anställda omfattas resor, energianvändning, val av underleverantörer och avfallshantering. I vardagen handlar miljösatsningarna om miljökloka val kring resor där tåg ska väljas framför flyg, tjänstebilsförare utbildas i ecodriving, avfallshantering sköts i enlighet med Helsingborg Stads rekommendationer och ökade miljökrav ställas på underleverantörer m.m. - Det kan kännas som en liten nyhet men för oss är miljöcertifieringen stort och en insats vi är stolta över. Nu kan anställda, partners och kunder känna att vi inte duckar för vårt miljöansvar utan tar ansvar för den miljö vi lever och verkar i. Nu ska vi påverka vår omvärld att följa vårt exempel, säger Michael Bergh, vd Solid Försäkringar. Satsningen på miljöcertifieringen sker i samarbete med miljökonsulterna Ecowise och Solid Försäkringar ska nu koppla samman sina miljöambitioner med de mål som Naturvårdsverket har fastställt på uppdrag av Sveriges Riksdag. Solid Försäkringar ingår i Resurs Gruppen där även systerföretagen Resurs Bank, Megaphone och Order Hemelektronik nu genomfört en miljörevision. För mer information, kontakta: Michael Bergh, VD, 042-38 21 00, michael.bergh@solidab.se Malin Roos, 042-38 20 62 eller 0703- 88 20 62, malin.roos@solidab.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solid Försäkringar miljöcertifieras

2009-12-21
Solid Försäkringar har blivit miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004, den internationella miljöledningsstandarden. Arbetet med miljöcertifieringen har pågått under ett helt år och certifieringen godkändes i november. Med satsningen kommer företagets miljöbelastning minska och såväl personal, leverantörer och samarbetspartners omfattas av miljösatsningen.

Solid Försäkringar har nu certifierat sitt arbete för att minska företagets miljöbelastning. Som tjänsteföretag med drygt 60 anställda omfattas resor, energianvändning, val av underleverantörer och avfallshantering. I vardagen handlar miljösatsningarna om miljökloka val kring resor där tåg ska väljas framför flyg, tjänstebilsförare utbildas i ecodriving, avfallshantering sköts i enlighet med Helsingborg Stads rekommendationer och ökade miljökrav ställas på underleverantörer m.m.

- Det kan kännas som en liten nyhet men för oss är miljöcertifieringen stort och en insats vi är stolta över. Nu kan anställda, partners och kunder känna att vi inte duckar för vårt miljöansvar utan tar ansvar för den miljö vi lever och verkar i. Nu ska vi påverka vår omvärld att följa vårt exempel, säger Michael Bergh, vd Solid Försäkringar.

Satsningen på miljöcertifieringen sker i samarbete med miljökonsulterna Ecowise och Solid Försäkringar ska nu koppla samman sina miljöambitioner med de mål som Naturvårdsverket har fastställt på uppdrag av Sveriges Riksdag.

Solid Försäkringar ingår i Resurs Gruppen där även systerföretagen Resurs Bank, Megaphone och Order Hemelektronik nu genomfört en miljörevision.

För mer information, kontakta:
Michael Bergh, VD, 042-38 21 00, michael.bergh@solidab.se
Malin Roos, 042-38 20 62 eller 0703- 88 20 62, malin.roos@solidab.se

Senaste nyheter