Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solenergipris till A-hus, Kalix, Exotech

https://www.klimatsmart.se/images/news/svensksolenergi169x102.jpg

Svensk solenergi delade för åttonde gången ut årets solenergipris, i anslutning till sitt årsmöte, på Svenska Mässan i Göteborg den 4 april 2011. Prisutdelare var Anders Ådahl, Göteborg Energi. - I år fick vi in mer än 10 kvalificerade nomineringar så det var ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk solenergi. Årets anläggning 2010 tilldelades Kalix kommun, Strandängsbadet, med motiveringen: ”Den nya solvärmda badanläggningen ligger naturskönt vid älvstranden i nära anslut­ning till Kalix centrum. En tekniskt och estetiskt väl utförd solvärme­an­läggning som på ett förtjänstfullt sätt visar nyttan av att använda solvärme i fritidssektorn. Att det finns en etablerad solfångartillverkare i kommunen ger anläggningen ett extra värde.” Årets prestation 2010 delades ut till A-Hus AB med motiveringen: ”A-Hus har utvecklat ”Bright living”, ett nytt genomtänkt lågenergihus med såväl certi­fierade byggelement, som solel och solvärme, för dess energi­för­sör­jning. Huset mark­nadsförs dessutom som ett kataloghus. Detta gör A-Hus till en förebild och visar att solenergi kan bli en etablerad tillämpning i nya hus.” ExoTech AB fick ett hedersomnämnande avseende årets presta­tion 2010 med motiveringen: ”ExoTech har levererat såväl den första större solcellsanläggningen med sol­fö­ljare i Sverige, som en solvärme­anläggning på Grönlands ingenjörs­kollegi­ums hotell i Sisimut. Därmed har ExoTech visat prov på svensk teknik och kunnan­de i den inter­nationella frontlinjen.” För ytterligare information, kontakta: - Lars Andrén, ordförande, Svensk Solenergi, 070-535 85 80 - Michael Andersson, energiingenjör Kalix kommun, 0752-650 87 - Petra Cederhed, A-hus/Derome, 0340-66 65 10 - Hans Eric Söderberg, ExoTech AB, 0431-789 90.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solenergipris till A-hus, Kalix, Exotech

2011-04-06
Svensk solenergi delade för åttonde gången ut årets solenergipris, i anslutning till sitt årsmöte, på Svenska Mässan i Göteborg den 4 april 2011. Prisutdelare var Anders Ådahl, Göteborg Energi.

- I år fick vi in mer än 10 kvalificerade nomineringar så det var ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk solenergi.

Årets anläggning 2010 tilldelades Kalix kommun, Strandängsbadet, med motiveringen:
”Den nya solvärmda badanläggningen ligger naturskönt vid älvstranden i nära anslut­ning till Kalix centrum. En tekniskt och estetiskt väl utförd solvärme­an­läggning som på ett förtjänstfullt sätt visar nyttan av att använda solvärme i fritidssektorn. Att det finns en etablerad solfångartillverkare i kommunen ger anläggningen ett extra värde.”

Årets prestation 2010 delades ut till A-Hus AB med motiveringen:
”A-Hus har utvecklat ”Bright living”, ett nytt genomtänkt lågenergihus med såväl certi­fierade byggelement, som solel och solvärme, för dess energi­för­sör­jning. Huset mark­nadsförs dessutom som ett kataloghus. Detta gör A-Hus till en förebild och visar att solenergi kan bli en etablerad tillämpning i nya hus.”

ExoTech AB fick ett hedersomnämnande avseende årets presta­tion 2010 med motiveringen:
”ExoTech har levererat såväl den första större solcellsanläggningen med sol­fö­ljare i Sverige, som en solvärme­anläggning på Grönlands ingenjörs­kollegi­ums hotell i Sisimut. Därmed har ExoTech visat prov på svensk teknik och kunnan­de i den inter­nationella frontlinjen.”

För ytterligare information, kontakta:
- Lars Andrén, ordförande, Svensk Solenergi, 070-535 85 80
- Michael Andersson, energiingenjör Kalix kommun, 0752-650 87
- Petra Cederhed, A-hus/Derome, 0340-66 65 10
- Hans Eric Söderberg, ExoTech AB, 0431-789 90.

Senaste nyheter