Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solen i fokus under European Solar Days

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontoretsk173x100.png

Den 1-13 maj 2012 genomförs European Solar Days i minst 16 länder runtom i Europa och Sverige deltar med en nationell kampanj. Kampanjen är ett samarbete mellan Föreningen Sveriges Regionala Energikontor, Svensk Solenergi, Energimyndigheten och svenska kommuner. European Solar Days är den största solenergikampanjen i Europa och den syftar till att höja medvetandenivån om solenergi hos allmänheten. Över 90 lokala och regionala evenemang förväntas arrangeras runt om i Sverige av kommunala energi- och klimatrådgivare och solenergiföretag under dessa dagar. Exempel på aktiviteter är mässor, föreläsningar, studiecirklar, torgmöten, öppet hus, experimentlektioner, tävlingar mm. Runt om i Skåne arrangeras 17 olika aktiviteter i form av informationskampanjer om solenergi och demonstrationer solcellsteknik. Först ut är Hörbys Lågprisbutik, den 2 maj klockan 14-17. Energi- och klimatrådgivare kommer att finnas på plats och det också finns solcellsanläggning på taket som visar producerad energi via en display. Samtliga skånska arrangemang finns samlade på Energikontoret Skånes hemsida. Välkommen till våra arrangemang under European Solar Days! För mer information, kontakta: Lena Gunnarsson, Energikontoret Skåne, 0709-71 99 70, lena.gunnarsson@kfsk.se Josep Termens, Hållbar utveckling Väst, 0707-83 80 70, josep.termens@hallbarutvecklingvast.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solen i fokus under European Solar Days

2012-05-02
Den 1-13 maj 2012 genomförs European Solar Days i minst 16 länder runtom i Europa och Sverige deltar med en nationell kampanj. Kampanjen är ett samarbete mellan Föreningen Sveriges Regionala Energikontor, Svensk Solenergi, Energimyndigheten och svenska kommuner.

European Solar Days är den största solenergikampanjen i Europa och den syftar till att höja medvetandenivån om solenergi hos allmänheten. Över 90 lokala och regionala evenemang förväntas arrangeras runt om i Sverige av kommunala energi- och klimatrådgivare och solenergiföretag under dessa dagar. Exempel på aktiviteter är mässor, föreläsningar, studiecirklar, torgmöten, öppet hus, experimentlektioner, tävlingar mm.

Runt om i Skåne arrangeras 17 olika aktiviteter i form av informationskampanjer om solenergi och demonstrationer solcellsteknik. Först ut är Hörbys Lågprisbutik, den 2 maj klockan 14-17. Energi- och klimatrådgivare kommer att finnas på plats och det också finns solcellsanläggning på taket som visar producerad energi via en display. Samtliga skånska arrangemang finns samlade på Energikontoret Skånes hemsida.

Välkommen till våra arrangemang under European Solar Days!

För mer information, kontakta:
Lena Gunnarsson, Energikontoret Skåne, 0709-71 99 70, lena.gunnarsson@kfsk.se
Josep Termens, Hållbar utveckling Väst, 0707-83 80 70, josep.termens@hallbarutvecklingvast.se.

Läs mer om kampanjen och olika arrangemang i Sverige: www.solardays.se

Information om den Europeiska kampanjen: www.solardays.eu

Senaste nyheter