Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solarwave gör skillnad i Pakistan

https://www.klimatsmart.se/images/news/solarwave220x110b.png

Idag sker stora satsningar för att återuppbygga Pakistan efter förra årets översvämmningar, men det är mycket arbete som återstår. För att lyckas behövs fortsatta satsningar, men det behövs också enklare lösningar. Ett av de mest grundläggande behoven är tillgången till rent vatten. Idag finns många vattenreningssystem i landet men tyvärr står många av dessa still, antingen pågrund av bristande energitillgång eller för att systemen kräver ett komplicerat underhåll. Enligt lokala källor står 70 % av de vattenreningssystem som finns i landet stilla. SolarWave AB har idag lyckats med att skapa en lokal närvaro i Pakistan och kan i och med detta stödja landet med bra och enkla lösningar för energi och vattenrening. Företagets lösningar fungerar även där det inte finns tillgång till energi och systemen är så enkla att alla kan hantera dem. I slutet av november 2010 begav sig Thomas Larsson från SolarWave till Pakistan för att marknadsföra och etablera distributörskap i samband med en ministerresa. Resan gav en rejäl skjuts i marknadsföringen och det skapades många nya kontakter med potentiella distributörer, näringslivet, biståndsorganisationer och ministerier. Företagets vd Bengt Skörelid åkte i slutet av februari i år tillbaka med målet att utöka marknadsföringen, försäljningen och att etablera distributörskap. SolarWave har idag löst sin lokala närvaro i och med samarbetet med den lokala affärsgruppen Kings Group, utöver detta pågår diskussioner med fler distributörer. ”Det känns riktigt bra att vi nu kan stödja befolkningen i Pakistan och de biståndsorganisationerna på plats med vårt unika vattenreningssystem och därmed kunna bli en viktig del i uppbyggnadsarbetet.” säger Bengt Skörelid vd på SolarWave. Om några veckor återvänder Bengt Skörelid till Pakistan denna gång med förhoppningen att vidareutveckla affärer. För ytterligare information, kontakta: Bengt Skörelid, vd SolarWave AB, bengt.skorelid@solarwave.se, 070-267 03 02.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solarwave gör skillnad i Pakistan

2011-03-31
Idag sker stora satsningar för att återuppbygga Pakistan efter förra årets översvämmningar, men det är mycket arbete som återstår. För att lyckas behövs fortsatta satsningar, men det behövs också enklare lösningar. Ett av de mest grundläggande behoven är tillgången till rent vatten. Idag finns många vattenreningssystem i landet men tyvärr står många av dessa still, antingen pågrund av bristande energitillgång eller för att systemen kräver ett komplicerat underhåll. Enligt lokala källor står 70 % av de vattenreningssystem som finns i landet stilla.

SolarWave AB har idag lyckats med att skapa en lokal närvaro i Pakistan och kan i och med detta stödja landet med bra och enkla lösningar för energi och vattenrening. Företagets lösningar fungerar även där det inte finns tillgång till energi och systemen är så enkla att alla kan hantera dem. I slutet av november 2010 begav sig Thomas Larsson från SolarWave till Pakistan för att marknadsföra och etablera distributörskap i samband med en ministerresa. Resan gav en rejäl skjuts i marknadsföringen och det skapades många nya kontakter med potentiella distributörer, näringslivet, biståndsorganisationer och ministerier.

Företagets vd Bengt Skörelid åkte i slutet av februari i år tillbaka med målet att utöka marknadsföringen, försäljningen och att etablera distributörskap. SolarWave har idag löst sin lokala närvaro i och med samarbetet med den lokala affärsgruppen Kings Group, utöver detta pågår diskussioner med fler distributörer.

”Det känns riktigt bra att vi nu kan stödja befolkningen i Pakistan och de biståndsorganisationerna på plats med vårt unika vattenreningssystem och därmed kunna bli en viktig del i uppbyggnadsarbetet.” säger Bengt Skörelid vd på SolarWave.

Om några veckor återvänder Bengt Skörelid till Pakistan denna gång med förhoppningen att vidareutveckla affärer.

För ytterligare information, kontakta:
Bengt Skörelid, vd SolarWave AB, bengt.skorelid@solarwave.se, 070-267 03 02.
Källa: SolarWave

Senaste nyheter