Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solarwave Cleantech samarbete med Midroc

https://www.klimatsmart.se/images/news/solarwave241x37.jpg

Cleantechföretaget Solarwave AB i Gävle stärker sina möjligheter att skapa en ny lönsam industri inom solenergi och vattenrening. Investmentbolaget Midroc New Technology AB går in som delägare och finansiär. Samarbetet ger Solarwave den förstärkning som behövs för en fortsatt expansiv utveckling. Midroc har valt att investera i bolaget tack vare de stora möjligheter i de produkter och system som Solarwave säljer idag samt bolagets framtida forskningsprojekt inom solenergi. Solarwave är ett av de få bolag som Midroc New Technology har valt att investerar i under 2010. Den 13 juli 2010 slutfördes i Stockholm förhandlingar mellan Solarwave och Midroc New Technology. ”Vi har stora förväntningar på samarbetet och det ska bli spännande att realisera de idéer och planer vi haft under lång tid” säger Bengt Skörelid VD på SolarWave. ”Jag ser framför mig en mycket intressant investering vars verksamhet kommer att ge en stor positiv påverkan på människors liv. En av de bakomliggande orsakerna till att vi valde att göra investeringen var den test av en soldriven vattenreningsanläggning som sker på en skola i Kenya. Sedan februari har inga barn eller lärare på skolan blivit magsjuka efter att ha druckit smutsigt vatten” hävdar Andreas Gunnarsson, investment manager på Midroc New Technology. SolarWave AB startades i maj 2009 och är verksam inom solenergi och vattenrening. Företaget erbjuder marknaden unika och kundorienterade systemlösningar. Solarwave har etablerat sig i Östafrika med länder som Kenya och Tanzania. Under hösten planerar bolaget att påskynda affärsplanerna genom en fortsatt expansion som omfattar både större volymer och att utöka marknaden. Planerade nya marknader är Mellanöstern och Sydostasien. Midroc New Technology som ingår i Midroc Europe är ett investmentbolag som investerar i ”Banbrytande idéer med global potential inom miljöteknik”. Förutom kapital erbjuder Midroc New Technology sina portföljbolag hjälp med ledning, affärsstrategier och tillgång till spetskompetens. För mer information, kontakta: Bengt Skörelid VD, SolarWave, 070-267 03 02, bengt.skorelid@solarwave.se Andreas Gunnarsson, Investment Manager, Midroc New Technology, 010-470 70 62, andreas.gunnarsson@midroc.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solarwave Cleantech samarbete med Midroc

2010-08-23
Cleantechföretaget Solarwave AB i Gävle stärker sina möjligheter att skapa en ny lönsam industri inom solenergi och vattenrening. Investmentbolaget Midroc New Technology AB går in som delägare och finansiär. Samarbetet ger Solarwave den förstärkning som behövs för en fortsatt expansiv utveckling. Midroc har valt att investera i bolaget tack vare de stora möjligheter i de produkter och system som Solarwave säljer idag samt bolagets framtida forskningsprojekt inom solenergi. Solarwave är ett av de få bolag som Midroc New Technology har valt att investerar i under 2010.

Den 13 juli 2010 slutfördes i Stockholm förhandlingar mellan Solarwave och Midroc New Technology. ”Vi har stora förväntningar på samarbetet och det ska bli spännande att realisera de idéer och planer vi haft under lång tid” säger Bengt Skörelid VD på SolarWave.

”Jag ser framför mig en mycket intressant investering vars verksamhet kommer att ge en stor positiv påverkan på människors liv. En av de bakomliggande orsakerna till att vi valde att göra investeringen var den test av en soldriven vattenreningsanläggning som sker på en skola i Kenya. Sedan februari har inga barn eller lärare på skolan blivit magsjuka efter att ha druckit smutsigt vatten” hävdar Andreas Gunnarsson, investment manager på Midroc New Technology.

SolarWave AB startades i maj 2009 och är verksam inom solenergi och vattenrening. Företaget erbjuder marknaden unika och kundorienterade systemlösningar. Solarwave har etablerat sig i Östafrika med länder som Kenya och Tanzania. Under hösten planerar bolaget att påskynda affärsplanerna genom en fortsatt expansion som omfattar både större volymer och att utöka marknaden. Planerade nya marknader är Mellanöstern och Sydostasien.

Midroc New Technology som ingår i Midroc Europe är ett investmentbolag som investerar i ”Banbrytande idéer med global potential inom miljöteknik”. Förutom kapital erbjuder Midroc New Technology sina portföljbolag hjälp med ledning, affärsstrategier och tillgång till spetskompetens.


För mer information, kontakta:
Bengt Skörelid VD, SolarWave, 070-267 03 02, bengt.skorelid@solarwave.se
Andreas Gunnarsson, Investment Manager, Midroc New Technology, 010-470 70 62, andreas.gunnarsson@midroc.se

Senaste nyheter