Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Solarwave bakom ny generation solceller

https://www.klimatsmart.se/images/news/solarwave220x110a.png

Tredje generationens solcell är en tunn och flexibel solcell som kan appliceras på i princip vad som helst, exempelvis hus och bilar. Detta till skillnad från tidigare generationers sollceller som är hårda och kostnadskrävande. Solarwave har tagit patent på ett unikt sätt att ta fram flexibla solceller. Dessa nya solceller öppnar helt nya möjligheter att använda sig av solenergi då de kan appliceras på en mängd nya sätt och dessutom bli betydligt mer kostnadseffektiva. Tredje generationens solceller blir billigare att tillverka och enklare att installera. ”Solarwave är ett innovativt företag, och det här är ett steg i utvecklingen att kunna erbjuda mycket konkurrenskraftiga energilösningar, säger Bengt Skörelid CEO på Solarwave AB." I december 2010 började Johan Wennerberg sin tjänst som ny CTO på Solarwave AB. Johan arbetade tidigare som CTO på M2 Engineering AB med utveckling av maskiner för tillverkning av solceller. Johan har lång erfarenhet inom solcellsforskning och produktutveckling såväl från M2 som från Q.Cells-koncernen i Tyskland. Johan kommer bidra starkt till Solarwave möjlighet att utveckla den nya solcellsteknologin och utveckla nya affärer. ”Tredje generationens solceller har potential att nå betydligt lägre tillverkningskostnader samtidigt som den öppnar för helt nya tillämpningar. Med Solarwave’s unika teknologi är vi väl positionerade för att bli en ledande aktör på solcellsmarknaden” säger Johan Wennerberg. Utvecklingen av solcellsteknologin drar nu igång med målet att ha en demonstrationsanläggning färdig inom fyra år. För ytterligare information, kontakta: Bengt Skörelid CEO SolarWave, bengt.skorelid@solarwave.se, 070-267 03 02 Johan Wennerberg, johan.wennerberg@solarwave.se, 070-516 88 19 SolarWave AB startades 2009 och tillverkar och distribuerar ett innovativt, bärbart, solenergibaserade vattenrenings och avsaltningssystem. Systemet drivs av solpanel och kräver ingen extern kraftförsörjning. SolarWave´s produkt eliminerar upp till 99,99 % de bakterier som finns i vattnet vilket löser de allvarliga problem med vattenburna sjukdomarna som finns i alla utvecklingsländer. Vattenreningen har en kapacitet på 700 liter i timmen, samtidigt ger systemet tillgång till elektrisk energi för belysning eller andra energibehov.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Solarwave bakom ny generation solceller

2011-01-31
Tredje generationens solcell är en tunn och flexibel solcell som kan appliceras på i princip vad som helst, exempelvis hus och bilar. Detta till skillnad från tidigare generationers sollceller som är hårda och kostnadskrävande. Solarwave har tagit patent på ett unikt sätt att ta fram flexibla solceller. Dessa nya solceller öppnar helt nya möjligheter att använda sig av solenergi då de kan appliceras på en mängd nya sätt och dessutom bli betydligt mer kostnadseffektiva. Tredje generationens solceller blir billigare att tillverka och enklare att installera.

”Solarwave är ett innovativt företag, och det här är ett steg i utvecklingen att kunna erbjuda mycket konkurrenskraftiga energilösningar, säger Bengt Skörelid CEO på Solarwave AB."

I december 2010 började Johan Wennerberg sin tjänst som ny CTO på Solarwave AB. Johan arbetade tidigare som CTO på M2 Engineering AB med utveckling av maskiner för tillverkning av solceller. Johan har lång erfarenhet inom solcellsforskning och produktutveckling såväl från M2 som från Q.Cells-koncernen i Tyskland. Johan kommer bidra starkt till Solarwave möjlighet att utveckla den nya solcellsteknologin och utveckla nya affärer.

”Tredje generationens solceller har potential att nå betydligt lägre tillverkningskostnader samtidigt som den öppnar för helt nya tillämpningar. Med Solarwave’s unika teknologi är vi väl positionerade för att bli en ledande aktör på solcellsmarknaden” säger Johan Wennerberg.

Utvecklingen av solcellsteknologin drar nu igång med målet att ha en demonstrationsanläggning färdig inom fyra år.

För ytterligare information, kontakta:
Bengt Skörelid CEO SolarWave, bengt.skorelid@solarwave.se, 070-267 03 02
Johan Wennerberg, johan.wennerberg@solarwave.se, 070-516 88 19

SolarWave AB startades 2009 och tillverkar och distribuerar ett innovativt, bärbart, solenergibaserade vattenrenings och avsaltningssystem. Systemet drivs av solpanel och kräver ingen extern kraftförsörjning. SolarWave´s produkt eliminerar upp till 99,99 % de bakterier som finns i vattnet vilket löser de allvarliga problem med vattenburna sjukdomarna som finns i alla utvecklingsländer. Vattenreningen har en kapacitet på 700 liter i timmen, samtidigt ger systemet tillgång till elektrisk energi för belysning eller andra energibehov.
Källa: SolarWave

Senaste nyheter