Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Södra Timber levererar FSC-märkt trä

https://www.klimatsmart.se/images/news/sodra145x33b.gif

Den 16 september gick de första leveranserna av FSC-certifierade trävaror från Södra Timber. – Det var våra två största kunder i Nederländerna, PontMeyer och Stiho, som blev köpare av de första kontrakten, säger Andreas Jonasson, marknadschef på Södra Timber. Södra har sedan många år certifierat sitt skogsbruk enligt PEFC, (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes). Södra Timbers kunder efterfrågar dock i allt större utsträckning FSC-certifierade produkter (Forest Stewardship Council). Allt fler slutkonsumenter är i dag medvetna om att det finns system för certifiering av skogsbruk och intresset för att köpa certifierade produkter har därmed ökat. – FSC är ett starkt varumärke. I vissa länder är dessutom FSC ett starkt önskemål i offentliga upphandlingar, vilket innebär att våra kunder upplever det som ett krav för att få leverera trävaror, säger Andreas Jonasson. Intresset för FSC-certifierade varor är störst i Nederländerna och Storbritannien. Simon Henry, Crown Timber, köpare av trävaror i Storbritannien säger: – Efterfrågan på certifierade trävaror har ökat snabbt de senaste åren och vi kan inte sälja ocertifierade produkter till våra kunder. Att Södra Timber som är vår leverantör nu kan erbjuda FSC, ger oss en ännu starkare position på marknaden. Södra antogs i våras som medlem i svenska FSC och erbjuder därmed sina medlemmar, som levererar råvaran till industrin, möjlighet till dubbelcertifiering enligt både FSC och PEFC. I dagsläget är 1,5 miljoner hektar av Södramedlemmars fastigheter PEFC-certifierade. Målet är att under 2010 dubbelcertifiera två tredjedelar av den nuvarande PEFC-arealen. – Under augusti var hälften av den inmätta volymen dubbelcertifierad. De första leveranserna av certifierade trävaror gick iväg den 16 september och volymen FSC-certifierade trävaror kommer successivt att öka, säger Andreas Jonasson. För ytterligare information kontakta: Peter Nilsson, vd Södra Timber, 070-315 09 27 Andreas Jonasson, marknadschef Södra Timber, 070-315 09 29

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Södra Timber levererar FSC-märkt trä

2009-09-18
Den 16 september gick de första leveranserna av FSC-certifierade trävaror från Södra Timber.

– Det var våra två största kunder i Nederländerna, PontMeyer och Stiho, som blev köpare av de första kontrakten, säger Andreas Jonasson, marknadschef på Södra Timber.

Södra har sedan många år certifierat sitt skogsbruk enligt PEFC, (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes). Södra Timbers kunder efterfrågar dock i allt större utsträckning FSC-certifierade produkter (Forest Stewardship Council).
Allt fler slutkonsumenter är i dag medvetna om att det finns system för certifiering av skogsbruk och intresset för att köpa certifierade produkter har därmed ökat.

– FSC är ett starkt varumärke. I vissa länder är dessutom FSC ett starkt önskemål i offentliga upphandlingar, vilket innebär att våra kunder upplever det som ett krav för att få leverera trävaror, säger Andreas Jonasson.

Intresset för FSC-certifierade varor är störst i Nederländerna och Storbritannien.
Simon Henry, Crown Timber, köpare av trävaror i Storbritannien säger:

– Efterfrågan på certifierade trävaror har ökat snabbt de senaste åren och vi kan inte sälja ocertifierade produkter till våra kunder. Att Södra Timber som är vår leverantör nu kan erbjuda FSC, ger oss en ännu starkare position på marknaden.

Södra antogs i våras som medlem i svenska FSC och erbjuder därmed sina medlemmar, som levererar råvaran till industrin, möjlighet till dubbelcertifiering enligt både FSC och PEFC. I dagsläget är 1,5 miljoner hektar av Södramedlemmars fastigheter PEFC-certifierade. Målet är att under 2010 dubbelcertifiera två tredjedelar av den nuvarande PEFC-arealen.

– Under augusti var hälften av den inmätta volymen dubbelcertifierad. De första leveranserna av certifierade trävaror gick iväg den 16 september och volymen FSC-certifierade trävaror kommer successivt att öka, säger Andreas Jonasson.

För ytterligare information kontakta:
Peter Nilsson, vd Södra Timber, 070-315 09 27
Andreas Jonasson, marknadschef Södra Timber, 070-315 09 29
Källa: Södra

Senaste nyheter