Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Snart byggstart för höghus i trä

https://www.klimatsmart.se/images/news/tra250x144.jpg

Under de senaste månaderna har det som kommer att bli Stockholms första åttavåningshus i trä börjat byggas i fabriker i Västerbotten. Martinsons konstruerar och levererar husen på uppdrag av Folkhem och byggstarten är nu bara en dryg en månad bort. – Byggstart är satt till 27 november då jordbruksminister Eskil Erlandsson också kommer att finnas på plats. Dagen innan fraktar vi ner den första våningen av stommen till byggplatsen, säger Thomas Staflund, säljchef bostäder hos Martinsons. Huset, som är det första av fyra spektakulära åttavåningshus som ska byggas i Sundbyberg, kommer sedan att växa på höjden i snabb takt. Varje våning förväntas ta mellan två och tre veckor att montera och huset kommer att stå klart för inflyttning i maj och juni i nästa år. – I fabrik ligger vi hela tiden sju veckor före byggplatsen, för att levera just när det behövs och för att projektet ska löpa så smidigt som möjligt. Lägenheterna i det första huset har redan börjat säljas och intresset har varit stort för att bo i huset. – Vi har redan sålt 23 av de 31 lägenheterna i det första huset och vi har hela tiden nya intresseförfrågningar, säger Sandra Frank, marknadschef på Folkhem. Husen som byggs i Strandparken är ritade av Gert Wingårdhs arkitekter och byggs i massivträ och med fasader av cederträ. Totalt kommer de fyra husen att rymma 124 lägenheter. För mer information, kontakta: Thomas Staflund, säljchef Bostäder Martinsons, 0914-208 50, thomas.staflund@martinsons.se Sandra Frank, marknadschef Folkhem, 070-555 64 62, sandra.frank@folkhem.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Snart byggstart för höghus i trä

2012-10-23
Under de senaste månaderna har det som kommer att bli Stockholms första åttavåningshus i trä börjat byggas i fabriker i Västerbotten. Martinsons konstruerar och levererar husen på uppdrag av Folkhem och byggstarten är nu bara en dryg en månad bort.

– Byggstart är satt till 27 november då jordbruksminister Eskil Erlandsson också kommer att finnas på plats. Dagen innan fraktar vi ner den första våningen av stommen till byggplatsen, säger Thomas Staflund, säljchef bostäder hos Martinsons.

Huset, som är det första av fyra spektakulära åttavåningshus som ska byggas i Sundbyberg, kommer sedan att växa på höjden i snabb takt. Varje våning förväntas ta mellan två och tre veckor att montera och huset kommer att stå klart för inflyttning i maj och juni i nästa år.

– I fabrik ligger vi hela tiden sju veckor före byggplatsen, för att levera just när det behövs och för att projektet ska löpa så smidigt som möjligt.

Lägenheterna i det första huset har redan börjat säljas och intresset har varit stort för att bo i huset.

– Vi har redan sålt 23 av de 31 lägenheterna i det första huset och vi har hela tiden nya intresseförfrågningar, säger Sandra Frank, marknadschef på Folkhem.

Husen som byggs i Strandparken är ritade av Gert Wingårdhs arkitekter och byggs i massivträ och med fasader av cederträ. Totalt kommer de fyra husen att rymma 124 lägenheter.

För mer information, kontakta:
Thomas Staflund, säljchef Bostäder Martinsons, 0914-208 50, thomas.staflund@martinsons.se
Sandra Frank, marknadschef Folkhem, 070-555 64 62, sandra.frank@folkhem.se.
Källa: Martinssons

Senaste nyheter