Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Snabb miljökoll med din Android-mobil

https://www.klimatsmart.se/images/news/androidgronsaker158x110.jpg

Är det okej att äta marulk? Är blomkål klimatsmart? Och var köper jag ekologiska jeans? Nu kan du få svaren direkt i din Android-telefon. Ladda ner Grön guide som Naturskyddsföreningen lanserar idag. I början av året lanserade Naturskyddsföreningen Grön guide för iPhone. Nu blir det enkelt också för dig med en Android-telefon att leva lite grönare med hjälp av mobilen. – Vi har kokat ner våra smartaste och enklaste tips till ett behändigt fickformat. Mobilen är perfekt för att snabbt kunna kolla upp vilka fiskar som är okej att äta eller hitta råd i andra situationer där man vill göra ett snabbt miljösmart beslut, säger Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare. Grön guide för iPhone och Android är gratis och innehåller praktiska tips från Naturskyddsföreningens experter. Här finns råd om barnprodukter, klimatsmart mat, hur du kör bil bensinsnålare och kan minska energiåtgången hemma. Med Fiskväljaren, Fruktväljaren, Grönsaksväljaren och Återvinnaren är det enkelt att göra snabba och miljökloka val med hjälp av mobiltelefonen. – I ”väljarna” använder man pekskärmen och rullar fram de bästa och sämsta valen vid fiskdisken, vilka grönsaker som är i säsong och hur man hanterar sopor som kan vara lite knepiga att ha koll på, säger Jonas Lindquist, projektledare och redaktör för Grön guide på Naturskyddsföreningen. I appen finns också drygt 400 butiker som har miljömärkta eller ekologiska kläder. Genom att söka på ort eller använda telefonens gps visas butiker i närheten på en karta. Vid varje butik anges också hur stor del av utbudet som är eko eller miljömärkt. Grön guide har funnits på webben i drygt två år och som app till iPhone sedan i våras. Android-appen är en naturlig fortsättning för att ännu fler ska kunna göra medvetna val och på så sätt också påverka butikernas utbud. I samband med releasen av Grön guide för Android släpps en uppgradering av Grön guide för iPhone, som nu är uppdaterad med de senaste råden om fisk och skaldjur, har mer högupplösta bilder och är anpassad för iPhone 4. För frågor kontakta: Svante Axelsson, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen, 070-728 25 85, svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se Jonas Lindquist, projektledare Grön guide, Naturskyddsföreningen, 0708-92 70 16, jonas.lindquist@naturskyddsforeningen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Snabb miljökoll med din Android-mobil

2010-11-17
Är det okej att äta marulk? Är blomkål klimatsmart? Och var köper jag ekologiska jeans? Nu kan du få svaren direkt i din Android-telefon. Ladda ner Grön guide som Naturskyddsföreningen lanserar idag.

I början av året lanserade Naturskyddsföreningen Grön guide för iPhone. Nu blir det enkelt också för dig med en Android-telefon att leva lite grönare med hjälp av mobilen.

– Vi har kokat ner våra smartaste och enklaste tips till ett behändigt fickformat. Mobilen är perfekt för att snabbt kunna kolla upp vilka fiskar som är okej att äta eller hitta råd i andra situationer där man vill göra ett snabbt miljösmart beslut, säger Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare.

Grön guide för iPhone och Android är gratis och innehåller praktiska tips från Naturskyddsföreningens experter. Här finns råd om barnprodukter, klimatsmart mat, hur du kör bil bensinsnålare och kan minska energiåtgången hemma. Med Fiskväljaren, Fruktväljaren, Grönsaksväljaren och Återvinnaren är det enkelt att göra snabba och miljökloka val med hjälp av mobiltelefonen.

– I ”väljarna” använder man pekskärmen och rullar fram de bästa och sämsta valen vid fiskdisken, vilka grönsaker som är i säsong och hur man hanterar sopor som kan vara lite knepiga att ha koll på, säger Jonas Lindquist, projektledare och redaktör för Grön guide på Naturskyddsföreningen.

I appen finns också drygt 400 butiker som har miljömärkta eller ekologiska kläder. Genom att söka på ort eller använda telefonens gps visas butiker i närheten på en karta. Vid varje butik anges också hur stor del av utbudet som är eko eller miljömärkt.

Grön guide har funnits på webben i drygt två år och som app till iPhone sedan i våras. Android-appen är en naturlig fortsättning för att ännu fler ska kunna göra medvetna val och på så sätt också påverka butikernas utbud.

I samband med releasen av Grön guide för Android släpps en uppgradering av Grön guide för iPhone, som nu är uppdaterad med de senaste råden om fisk och skaldjur, har mer högupplösta bilder och är anpassad för iPhone 4.

För frågor kontakta:
Svante Axelsson, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen, 070-728 25 85, svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se
Jonas Lindquist, projektledare Grön guide, Naturskyddsföreningen, 0708-92 70 16, jonas.lindquist@naturskyddsforeningen.se

Ladda ner Grön guide för Android: www.appbrain.com/app/se.naturskyddsforeningen.gronguide
Ladda ner Grön guide för iPhone:
itunes.apple.com/se/app/id350342977
Grön guide på webben:
www.naturskyddsforeningen.se/gronguide

Senaste nyheter