Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Smidigare och lättare att ladda elbilen

https://www.klimatsmart.se/images/news/okq869x68.gif

Samarbetsavtalet mellan Siemens och OKQ8 innebär att man tillsammans utvecklar och tillhandahåller snabbladdstolpar för elbilar på OKQ8:s bensinstationer. En förberedelse för att möta en framtida utbredning av elbilsmarknaden och underlätta för dagens elbilsägare att kunna ta sig längre sträckor än tidigare. - OKQ8 har satt som mål att 12 procent av vår drivmedelsmix ska bestå av förnybara drivmedel redan 2015. För att uppnå det krävs att vi tillhandahåller alla typer av förnybara drivmedel. Därför fortsätter vi att bygga ut fordonsgasnätet men kommer att satsa på el som ytterligare ett alternativ, säger Andréa Haag, hälsa-, miljö- och säkerhetschef OKQ8. De första snabbladdstolparna från Siemens finns redan på OKQ8 Häggvik OKQ8:s hållbara drivmedelsstation i Häggvik är redan försedd med fyra snabbladdstolpar från Siemens avsedda för snabbladdning av elbilar. - Vårt samarbete med OKQ8 möjliggör nu utbredningen av infrastrukturen med en gemensam satsning för en hållbar utveckling. Siemens satsar mycket på förnybar teknik, inom många olika områden och är glada att OKQ8 också är så aktiva med att driva utvecklingen framåt, säger Göran Persson, sektorchef på Siemens. Snabbladdningserbjudandet blir ett naturligt komplement till övriga drivmedel på stationen och OKQ8:s övriga elerbjudande. För mer information, kontakta: Andréa Haag, hälso-, miljö- och säkerhetschef OKQ8, 070-268 02 03, andrea.haag@okq8.se Peter Morath, chef privatmarknad OKQ8, 070-268 02 80, peter.morath@okq8.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Smidigare och lättare att ladda elbilen

2012-02-15
Samarbetsavtalet mellan Siemens och OKQ8 innebär att man tillsammans utvecklar och tillhandahåller snabbladdstolpar för elbilar på OKQ8:s bensinstationer. En förberedelse för att möta en framtida utbredning av elbilsmarknaden och underlätta för dagens elbilsägare att kunna ta sig längre sträckor än tidigare.

- OKQ8 har satt som mål att 12 procent av vår drivmedelsmix ska bestå av förnybara drivmedel redan 2015. För att uppnå det krävs att vi tillhandahåller alla typer av förnybara drivmedel. Därför fortsätter vi att bygga ut fordonsgasnätet men kommer att satsa på el som ytterligare ett alternativ, säger Andréa Haag, hälsa-, miljö- och säkerhetschef OKQ8.

De första snabbladdstolparna från Siemens finns redan på OKQ8 Häggvik OKQ8:s hållbara drivmedelsstation i Häggvik är redan försedd med fyra snabbladdstolpar från Siemens avsedda för snabbladdning av elbilar.

- Vårt samarbete med OKQ8 möjliggör nu utbredningen av infrastrukturen med en gemensam satsning för en hållbar utveckling. Siemens satsar mycket på förnybar teknik, inom många olika områden och är glada att OKQ8 också är så aktiva med att driva utvecklingen framåt, säger Göran Persson, sektorchef på Siemens.

Snabbladdningserbjudandet blir ett naturligt komplement till övriga drivmedel på stationen och OKQ8:s övriga elerbjudande.

För mer information, kontakta:
Andréa Haag, hälso-, miljö- och säkerhetschef OKQ8, 070-268 02 03, andrea.haag@okq8.se
Peter Morath, chef privatmarknad OKQ8, 070-268 02 80, peter.morath@okq8.se.
Källa: OKQ8

Senaste nyheter