Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Smarta snackspåsar

https://www.klimatsmart.se/images/news/imse250x188.jpg

Hur vanligt är det inte att vi svenskar packar smörgåsarna till utflykten i plastpåsar? Eller lägger frukten i en plastpåse för att den ska hålla sig fräsch i väskan? Vi tycker det är himla onödigt att använda plast när det finns mycket bättre och framförallt grönare alternativ. Vi har testat så kallade snack bags från ImseVimse. En snack bag är en liten påse som du kan förvara vad som helst i egentligen, exempelvis barnens mellanmål som frukt, smörgåsar och kex. Det som är så fiffigt med dessa är att de är återanvändbara och tvättbara. De är dessutom tillverkade av polyuretanlaminerad polyester som är fri från BPA, bly och PVC. Vi gillar designen på påsarna som är väldigt lekfull och charmig. Vi lät även vår testpanel testa påsarna för att se vad de tyckte. ”Det bästa med påsarna tycker jag var den lite ”glatta” ytan på insidan. Det gjorde att skit och smuts inte fastnade lika lätt och det var lätt och effektivt att torka av.” ”Jag gillade det lilla spännet som sitter på påsen. Det gjorde det smidigt att spänna fast den i barnens väska och slippa riskera att påsen åker runt och innehållet blir mosat.” Det enda vi kan se som en nackdel är att påsarna bara finns i en storlek. Storleken som finns är 20×15 cm vilket är en smidig storlek för exempelvis ett äpple eller en mindre smörgås, men vi hade gärna önskat att man kunde välja även en lite större storlek. annars tycker vi att detta är ett bra grönt alternativ till plastpåsar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Smarta snackspåsar

2013-06-04
Hur vanligt är det inte att vi svenskar packar smörgåsarna till utflykten i plastpåsar? Eller lägger frukten i en plastpåse för att den ska hålla sig fräsch i väskan? Vi tycker det är himla onödigt att använda plast när det finns mycket bättre och framförallt grönare alternativ. Vi har testat så kallade snack bags från ImseVimse.

En snack bag är en liten påse som du kan förvara vad som helst i egentligen, exempelvis barnens mellanmål som frukt, smörgåsar och kex. Det som är så fiffigt med dessa är att de är återanvändbara och tvättbara. De är dessutom tillverkade av polyuretanlaminerad polyester som är fri från BPA, bly och PVC.

Vi gillar designen på påsarna som är väldigt lekfull och charmig. Vi lät även vår testpanel testa påsarna för att se vad de tyckte.

”Det bästa med påsarna tycker jag var den lite ”glatta” ytan på insidan. Det gjorde att skit och smuts inte fastnade lika lätt och det var lätt och effektivt att torka av.”

”Jag gillade det lilla spännet som sitter på påsen. Det gjorde det smidigt att spänna fast den i barnens väska och slippa riskera att påsen åker runt och innehållet blir mosat.”

Det enda vi kan se som en nackdel är att påsarna bara finns i en storlek. Storleken som finns är 20×15 cm vilket är en smidig storlek för exempelvis ett äpple eller en mindre smörgås, men vi hade gärna önskat att man kunde välja även en lite större storlek. annars tycker vi att detta är ett bra grönt alternativ till plastpåsar.

Pris: 69 kr hos www.ImseVimse.se.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter