Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lasse Åberg designar sneakers av gamla bussäten

https://www.klimatsmart.se/images/news/resole-sthlm-lasse-aberg250x146.jpg

Resole Sthlm: I samband med Nordic Shoe and Bag Fair, den 10-12 februari, visar Resole upp en ny kollektion av sneakers och då även en unik Stockholms-sneakers i samarbete med Lasse Åberg, SJ och MTR Stockholm. Tygerna är designade av Lasse och har suttit på tunnelbanevagnarna i Stockholm. Sulan är av gummi och Lasses signatur är broderad på hälen. Finns även utan signatur. Resole Malmö: Tygerna på skon har suttit på stadsbussarna i Malmö. Vi tar tillvara på dem innan de bränns för att framställa den unika Resole Malmö. Resole GBG: I samarbete med Göteborgs Spårvägar och Västtrafik kan vi presentera dessa miljövänliga och trendiga sneakers. Tygerna har suttit på spårvagnar och bussar i Göteborg. Resole Skåne: Tygerna på skon har suttit på regionbussarna i Skåne och vi tar tillvara på dem innan de bränns för att framställa den unika Resole Skåne skon. Resole drivs av ett litet familjeföretag i södra Sverige. Vi älskar skor och vi älskar naturen vilket födde idén att tillverka sneakers av material som annars kasseras, bränns eller ligger och skräpar. Vi började undersöka vad det fanns för material som gick att återanvända för skoproduktion. Vi fastnade ganska snabbt för tyger som suttit på bussar och tåg då de är både snygga och tåliga. Där började vår resa 2009 och idag kan vi presentera ett antal produkter som samtliga är tillverkade av återvunna säten från kollektivtrafiken i Sverige. Vår verksamhet präglas av ett genomgående miljötänk och vi försöker i största möjliga mån använda oss av så mycket återvunnet material som möjligt. Dessutom stödjer vi projektet Vi Skogen genom att skänka en del av våra intäkter till trädplantering i Afrika.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lasse Åberg designar sneakers av gamla bussäten

2016-02-09
Resole Sthlm av Lasse Åberg
Resole Sthlm:
I samband med Nordic Shoe and Bag Fair, den 10-12 februari, visar Resole upp en ny kollektion av sneakers och då även en unik Stockholms-sneakers i samarbete med Lasse Åberg, SJ och MTR Stockholm.

Tygerna är designade av Lasse och har suttit på tunnelbanevagnarna i Stockholm. Sulan är av gummi och Lasses signatur är broderad på hälen. Finns även utan signatur.

Resole Malmö:
Tygerna på skon har suttit på stadsbussarna i Malmö. Vi tar tillvara på dem innan de bränns för att framställa den unika Resole Malmö.

Resole GBG:
I samarbete med Göteborgs Spårvägar och Västtrafik kan vi presentera dessa miljövänliga och trendiga sneakers. Tygerna har suttit på spårvagnar och bussar i Göteborg.

Resole Skåne:
Tygerna på skon har suttit på regionbussarna i Skåne och vi tar tillvara på dem innan de bränns för att framställa den unika Resole Skåne skon.

Resole drivs av ett litet familjeföretag i södra Sverige. Vi älskar skor och vi älskar naturen vilket födde idén att tillverka sneakers av material som annars kasseras, bränns eller ligger och skräpar. Vi började undersöka vad det fanns för material som gick att återanvända för skoproduktion. Vi fastnade ganska snabbt för tyger som suttit på bussar och tåg då de är både snygga och tåliga. Där började vår resa 2009 och idag kan vi presentera ett antal produkter som samtliga är tillverkade av återvunna säten från kollektivtrafiken i Sverige.

Vår verksamhet präglas av ett genomgående miljötänk och vi försöker i största möjliga mån använda oss av så mycket återvunnet material som möjligt. Dessutom stödjer vi projektet Vi Skogen genom att skänka en del av våra intäkter till trädplantering i Afrika.
Källa: Resole

Senaste nyheter