Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skogsjulkalender lucka 19

https://www.klimatsmart.se/images/news/enjulforskogen240x70d.jpg

En Guide För Skogen Nu är det dags att vi benar ut några frågetecken och förklarar så gott vi kan hur man gör för att hjälpa till och vad som egentligen händer. En liten FAQ kan man säga. Hur vet jag att pengar jag betalar för produkterna går till gammelskogen? För att givare och sponsorer skall veta att deras skänkta pengar och insatser går till ändamålet har stiftelsen etablerat ett så kallat 90-konto. 90-kontot försäkrar att stiftelsens intäkter går till ändamålet (dvs. till gammelskogen) och att stiftelsen inte belastas med oskäliga kostnader. Detta granskas av Stiftelsen för insamlingskontroll, (SFI). SFI granskar även Rädda barnen, WWF, Röda korset m.fl. Vad menas med att jag köper en tall, björk eller gran? Kan jag bevara ett särskilt träd i en särskild skog? Nej, Ett klick för skogens insamling fungerar inte så. Pengarna som samlas in går alltid till den aktuella alternativt kommande skogen. När du köper en tall, björk eller gran så är det inte en bokstavlig handling, utan en insats för att bevara Sveriges sista gammelskogar. Som tack för din insats får du ett diplom där ditt eller ev. annan mottagares namn finns med. Under december kan du köpa våra särskilda juldiplom som är designade av Malin på Molly’s Grove. Hur bra är en t-shirt eller en penna för miljön? När Ett klick för skogen väljer ut produkterna som ska säljas i webbshopen är det viktigt att produkterna ligger i linje med stiftelsens arbete och därmed inte påverkar naturen negativt. Våra t-shirtar är exempelvis tillverkade av 100 % återvunnet material och pennorna av återvunna plastförpackningar. Vad gör jag om jag reda har handlat i webbshopen och vill göra något ytterliggare för gammelskogen? Du glömmer väl inte bort att klicka! På vår hemsida www.ettklickforskogen.se kan du göra ett sponsrat gratisklick om dagen och på så vis dagligen göra en insats för gammelskogen. Andra bra sätt är att sprida information om Ett klick för skogen till vänner och bekanta, starta egna insamlingar, arrangera en flash mob för skogen och lägg in Ett klick för skogens hemsideadress som e-post signatur. De här tavlorna som lottas ut, hur går det egentligen till? Det är inte så värst komplicerat faktiskt. Vi har fått 3 konstverk av konstnärer i Göteborg, och varje av dessa dyker upp på var sin söndagslucka. För att kunna vara med och tävla krävs dock en motprestation från din sida, och den kan vara i formen av ett rim, ett minne eller en önskan. Tävlingen pågår under en vecka och när den är färdig samlas bidragen in och juryn, bestående av oss på Ett Klick För Skogen, utnämner en vinnare. Sedan skickas konstverket via posten och hamnar förhoppningsvis i slutändan på vinnarens vägg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skogsjulkalender lucka 19

2009-12-19
En Guide För Skogen

Nu är det dags att vi benar ut några frågetecken och förklarar så gott vi kan hur man gör för att hjälpa till och vad som egentligen händer. En liten FAQ kan man säga.

Hur vet jag att pengar jag betalar för produkterna går till gammelskogen?
För att givare och sponsorer skall veta att deras skänkta pengar och insatser går till ändamålet har stiftelsen etablerat ett så kallat 90-konto. 90-kontot försäkrar att stiftelsens intäkter går till ändamålet (dvs. till gammelskogen) och att stiftelsen inte belastas med oskäliga kostnader. Detta granskas av Stiftelsen för insamlingskontroll, (SFI). SFI granskar även Rädda barnen, WWF, Röda korset m.fl.

Vad menas med att jag köper en tall, björk eller gran? Kan jag bevara ett särskilt träd i en särskild skog?
Nej, Ett klick för skogens insamling fungerar inte så. Pengarna som samlas in går alltid till den aktuella alternativt kommande skogen. När du köper en tall, björk eller gran så är det inte en bokstavlig handling, utan en insats för att bevara Sveriges sista gammelskogar. Som tack för din insats får du ett diplom där ditt eller ev. annan mottagares namn finns med. Under december kan du köpa våra särskilda juldiplom som är designade av Malin på Molly’s Grove.

Hur bra är en t-shirt eller en penna för miljön?
När Ett klick för skogen väljer ut produkterna som ska säljas i webbshopen är det viktigt att produkterna ligger i linje med stiftelsens arbete och därmed inte påverkar naturen negativt. Våra t-shirtar är exempelvis tillverkade av 100 % återvunnet material och pennorna av återvunna plastförpackningar.

Vad gör jag om jag reda har handlat i webbshopen och vill göra något ytterliggare för gammelskogen?
Du glömmer väl inte bort att klicka! På vår hemsida www.ettklickforskogen.se kan du göra ett sponsrat gratisklick om dagen och på så vis dagligen göra en insats för gammelskogen. Andra bra sätt är att sprida information om Ett klick för skogen till vänner och bekanta, starta egna insamlingar, arrangera en flash mob för skogen och lägg in Ett klick för skogens hemsideadress som e-post signatur.

De här tavlorna som lottas ut, hur går det egentligen till?
Det är inte så värst komplicerat faktiskt. Vi har fått 3 konstverk av konstnärer i Göteborg, och varje av dessa dyker upp på var sin söndagslucka. För att kunna vara med och tävla krävs dock en motprestation från din sida, och den kan vara i formen av ett rim, ett minne eller en önskan. Tävlingen pågår under en vecka och när den är färdig samlas bidragen in och juryn, bestående av oss på Ett Klick För Skogen, utnämner en vinnare. Sedan skickas konstverket via posten och hamnar förhoppningsvis i slutändan på vinnarens vägg.

Senaste nyheter