Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skid-VM i Falun - ett hållbart evenemang

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme-skidvm250x188.jpg

Idag, onsdagen den 18 februari, går startskottet för Skid-VM som i år hålls i Falun. Och det blir inte vilket evenemang som helst. Det blir det första skid-VM någonsin som certifierats som hållbart evenemang, bland annat tack vare att både byggnader och tält värms med miljömärkt fjärrvärme. Falu Energi & Vatten är Official Supplier till Falun2015 som är Sveriges största sportevenemang under 2015. Det betyder att det kommunala energibolaget har huvudansvar för hantering av el, fjärrvärme, vatten, återvinning av avfall samt kommunikation avseende fiber- och WiFi-nät. Målet är att VM ska vara helt klimatneutralt. För att uppnå detta kommer alla byggnader, även tälten, att värmas med fjärrvärme. Även elen är förnybar och kommer från Falu Energi och Vatten och allt avfall ska återvinnas. För den del som trots allt ger en negativ inverkan på klimat och miljö, som till exempel vissa transporter, klimatkompenserar Falu Energi & Vatten genom att skänka utsläppsrätter. - Vi reducerar koldioxidutsläppen med cirka 500 ton och klimatkompenserar med 5 000 ton, berättar Bengt Gustafsson, vd för Falu Energi och Vatten. Fjärrvärmen, fjärrkylan och elen som Falu Energi och Vatten levererar är märkt med Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. Det innebär att: - Värmen kommer från förnybara bränslen (i det här fallet från biobränslen) - Bränslet inte är hämtat från skyddsvärd skog - Bränslet kommer från skogsägare som bedriver ett hållbart skogsbruk - Det inte har gått åt en massa fossil energi på vägen från skog till ditt element (till exempel vid avverkning, transporter och i produktionsprocessen).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skid-VM i Falun - ett hållbart evenemang

2015-02-18
Specialcontainern med värmecentralen
Idag, onsdagen den 18 februari, går startskottet för Skid-VM som i år hålls i Falun. Och det blir inte vilket evenemang som helst. Det blir det första skid-VM någonsin som certifierats som hållbart evenemang, bland annat tack vare att både byggnader och tält värms med miljömärkt fjärrvärme.

Falu Energi & Vatten är Official Supplier till Falun2015 som är Sveriges största sportevenemang under 2015. Det betyder att det kommunala energibolaget har huvudansvar för hantering av el, fjärrvärme, vatten, återvinning av avfall samt kommunikation avseende fiber- och WiFi-nät.

Målet är att VM ska vara helt klimatneutralt. För att uppnå detta kommer alla byggnader, även tälten, att värmas med fjärrvärme. Även elen är förnybar och kommer från Falu Energi och Vatten och allt avfall ska återvinnas. För den del som trots allt ger en negativ inverkan på klimat och miljö, som till exempel vissa transporter, klimatkompenserar Falu Energi & Vatten genom att skänka utsläppsrätter.

- Vi reducerar koldioxidutsläppen med cirka 500 ton och klimatkompenserar med 5 000 ton, berättar Bengt Gustafsson, vd för Falu Energi och Vatten.

Fjärrvärmen, fjärrkylan och elen som Falu Energi och Vatten levererar är märkt med Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Det innebär att:
- Värmen kommer från förnybara bränslen (i det här fallet från biobränslen)
- Bränslet inte är hämtat från skyddsvärd skog
- Bränslet kommer från skogsägare som bedriver ett hållbart skogsbruk
- Det inte har gått åt en massa fossil energi på vägen från skog till ditt element (till exempel vid avverkning, transporter och i produktionsprocessen).

Läs mer här:
- Falu Energi och Vatten utnämndes till Årets fjärrvärmeföretag 2014: www.svenskfjarrvarme.se/Medlem/Bli-arets-fjarrvarmeforetag-2014/Falu-Energi--Vatten-ar-arets-fjarrvarmeforetag/
- Skid-VM i Falun på Falu Energi och Vattens hemsida:
fev.se/om-oss/vaara-projekt/vi-stoettar-beyond-skiing-foundation/
Foto: Bengt Östling

Senaste nyheter