Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skattereduktion för solceller, lagring och elbilsladdare

https://www.klimatsmart.se/images/news/efvab-solceller250x188.jpg

Nu lämnar vi den mörka perioden bakom oss och går mot ljusare tider! Vi är många som ser fram emot att fånga vårsolens efterlängtade strålar. Nu är det dessutom ett ypperligt läge att maximera solens effekter och ta steget och installera solceller. För du vet väl att sedan årsskiftet har den nya skattereduktionen för grön teknik införts i hela landet? I och med den nya skattereduktionen har det blivit både enklare, säkrare och tydligare vad som gäller vid installation av grön teknik. Reduktionen hanteras direkt av skatteverket och fungerar på samma sätt som RUT- och ROT-avdragen. Det vill säga att avdraget sker direkt på fakturan. Avdraget gäller installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Skattereduktionen ges för kostnaderna för arbete och material med: - 15 procent för installation av solceller - 50 procent för installation av lagring av egenproducerad elenergi - 50 procent för installation av laddningspunkter till elfordon. Det går att få skattereduktion på upp till 50.000 kr per person och år. Det har aldrig varit ett bättre läge att möta våren i en elbil laddad med energi från ditt eget tak!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skattereduktion för solceller, lagring och elbilsladdare

2021-02-13
Nu lämnar vi den mörka perioden bakom oss och går mot ljusare tider! Vi är många som ser fram emot att fånga vårsolens efterlängtade strålar. Nu är det dessutom ett ypperligt läge att maximera solens effekter och ta steget och installera solceller. För du vet väl att sedan årsskiftet har den nya skattereduktionen för grön teknik införts i hela landet?

I och med den nya skattereduktionen har det blivit både enklare, säkrare och tydligare vad som gäller vid installation av grön teknik. Reduktionen hanteras direkt av skatteverket och fungerar på samma sätt som RUT- och ROT-avdragen. Det vill säga att avdraget sker direkt på fakturan.

Avdraget gäller installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Skattereduktionen ges för kostnaderna för arbete och material med:

- 15 procent för installation av solceller
- 50 procent för installation av lagring av egenproducerad elenergi
- 50 procent för installation av laddningspunkter till elfordon.

Det går att få skattereduktion på upp till 50.000 kr per person och år.

Det har aldrig varit ett bättre läge att möta våren i en elbil laddad med energi från ditt eget tak!

Senaste nyheter