Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Skånes Energiting 9 juni, Malmö

https://www.klimatsmart.se/images/news/skanesenergiting250x52.jpg

Skånes Energiting är en mötesplats för energiintresserade med spännande och stimulerande utbyte av såväl idéer som åsikter. Arrangör är Energikontoret Skåne, en enhet på Kommunföbundet Skåne med syfte att verka för energieffektivisering och ökad användning av förnybara energikällor i regionen. Arenor: Som besökare har du ett antal arenor med aktuella ämnen att välja på. Varje arena har sin egen moderator och fylls av ett antal kortare föredrag med aktuell information, konkreta lösningar och intressanta praktikfall. Du kan fritt byta mellan arenorna och därför välja det föredrag som intresserar dig mest. Utställning: En central del av Skånes Energiting är utställningen med företag och organisationer från branschens olika områden. Utställningen är öppen hela dagen och pauserna för lunch och kaffe är väl tilltagna för att ge tid till besök och diskussioner. Projekttorg: En del av utställningen utgörs av projekttorget. Här finns möjlighet för ideella organisationer, forskare samt förvaltningar inom kommuner att visa upp intressanta projekt och forskningsresultat. Mötesplats: Främst av allt är kanske Skånes Energiting en möteplats för energiintresserade i regionen. Ta chansen att knyta värdefulla kontakter under dagen. Prisutdelning Skåne Solar Award: På Skånes Energiting 2009 delas Solar City Malmö Award ut för första gången. Priset tilldelas arkitekten bakom den bästa solcellsanläggningen och solfångaranläggning som uppförts i Skåne under 2007-2008. Ekologisk lunch och fika: Lunch och fika serveras i anslutning till utställningen. Naturligtivs bjuds det på ekologiskt! Inledningstalare: Klas Eklund - Vårt klimat- ekonomi, politik och energi Klas Eklund är Senior Economist på SEB. Under senare år har Klas framför allt arbetat med klimatfrågor. Nu är han högaktuell med boken “Vårt klimat”, som på ett lättbegripligt sätt beskriver hur en effektiv klimatpolitik ska utformas. Länk till ”Vårt klimat” Björn Sandén - På tröskeln till en ny industriell revolution Björn Sandén är docent i miljösystemanalys på Institutionen för energi och miljö på Chalmers. Han forskar, skriver och undervisar om klimatpolitik och industrisamhällets omvandling, hur ny miljövänlig teknik och industri växer fram och om risker och möjligheter med ny teknik.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Skånes Energiting 9 juni, Malmö

2009-05-22
Skånes Energiting är en mötesplats för energiintresserade med spännande och stimulerande utbyte av såväl idéer som åsikter. Arrangör är Energikontoret Skåne, en enhet på Kommunföbundet Skåne med syfte att verka för energieffektivisering och ökad användning av förnybara energikällor i regionen.

Arenor:
Som besökare har du ett antal arenor med aktuella ämnen att välja på. Varje arena har sin egen moderator och fylls av ett antal kortare föredrag med aktuell information, konkreta lösningar och intressanta praktikfall. Du kan fritt byta mellan arenorna och därför välja det föredrag som intresserar dig mest.

Utställning:
En central del av Skånes Energiting är utställningen med företag och organisationer från branschens olika områden. Utställningen är öppen hela dagen och pauserna för lunch och kaffe är väl tilltagna för att ge tid till besök och diskussioner.

Projekttorg:
En del av utställningen utgörs av projekttorget. Här finns möjlighet för ideella organisationer, forskare samt förvaltningar inom kommuner att visa upp intressanta projekt och forskningsresultat.

Mötesplats:
Främst av allt är kanske Skånes Energiting en möteplats för energiintresserade i regionen. Ta chansen att knyta värdefulla kontakter under dagen.

Prisutdelning Skåne Solar Award:
På Skånes Energiting 2009 delas Solar City Malmö Award ut för första gången. Priset tilldelas arkitekten bakom den bästa solcellsanläggningen och solfångaranläggning som uppförts i Skåne under 2007-2008.

Ekologisk lunch och fika:
Lunch och fika serveras i anslutning till utställningen. Naturligtivs bjuds det på ekologiskt!

Inledningstalare:
Klas Eklund - Vårt klimat- ekonomi, politik och energi
Klas Eklund är Senior Economist på SEB. Under senare år har Klas framför allt arbetat med klimatfrågor. Nu är han högaktuell med boken “Vårt klimat”, som på ett lättbegripligt sätt beskriver hur en effektiv klimatpolitik ska utformas. Länk till ”Vårt klimat”

Björn Sandén - På tröskeln till en ny industriell revolution
Björn Sandén är docent i miljösystemanalys på Institutionen för energi och miljö på Chalmers. Han forskar, skriver och undervisar om klimatpolitik och industrisamhällets omvandling, hur ny miljövänlig teknik och industri växer fram och om risker och möjligheter med ny teknik.

Senaste nyheter