Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sjunkande priser på begagnade datorer

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Priserna på begagnade datorer och annan IT-utrustning har sjunkit under maj-juni efter en period av stillastående och ökande priser sedan i februari. Prisnedgången ligger i intervallet två-sju procent beroende på utrustningens prestanda. Det visar Inregos globala prisstatistik. Inrego, ledande inom rekonditionering och återanvändning av IT, köper och säljer begagnad IT-utrustning i ett 60-tal länder över hela världen. 2011 omsatte Inrego cirka 130 000 datorer, servrar skrivare, mobiler och andra enheter på den globala marknaden. Under vintern och våren har priserna på begagnad utrustning legat still eller ökat som en följd av stark efterfrågan i kombination med ett litet utbud. Denna trend bröts under maj då priserna föll med två-sju procent. Prisfallet är störst för datorer, både bärbara och stationära, med högre prestanda. - Normalt är att begagnade datorer tappar ungefär fem procent i värde per månad och den prissänkning som har skett de senaste sex veckorna kan tolkas som att vi har fått en bättre balans mellan utbud och efterfrågan på marknaden. Det finns helt klart ett större utbud av begagnad IT nu jämfört med i vintras, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. Att priserna steg under årets första månader beror bland annat på att företagen har avvaktat med att byta ut datorer och senarelagt IT-investeringar under finansoron. Därmed minskade utbudet av begagnad IT vilket trissade upp priserna. Den normalisering av priserna som nu noteras kan delvis bero på att företag och myndigheter har ökat takten på sina investeringar i ny IT-utrustning och samtidigt avyttrar begagnad utrustning. För mer information, kontakta: Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se Fredrik Nilsson, informationschef Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sjunkande priser på begagnade datorer

2012-06-15
Priserna på begagnade datorer och annan IT-utrustning har sjunkit under maj-juni efter en period av stillastående och ökande priser sedan i februari. Prisnedgången ligger i intervallet två-sju procent beroende på utrustningens prestanda. Det visar Inregos globala prisstatistik.

Inrego, ledande inom rekonditionering och återanvändning av IT, köper och säljer begagnad IT-utrustning i ett 60-tal länder över hela världen. 2011 omsatte Inrego cirka 130 000 datorer, servrar skrivare, mobiler och andra enheter på den globala marknaden.

Under vintern och våren har priserna på begagnad utrustning legat still eller ökat som en följd av stark efterfrågan i kombination med ett litet utbud.

Denna trend bröts under maj då priserna föll med två-sju procent. Prisfallet är störst för datorer, både bärbara och stationära, med högre prestanda.

- Normalt är att begagnade datorer tappar ungefär fem procent i värde per månad och den prissänkning som har skett de senaste sex veckorna kan tolkas som att vi har fått en bättre balans mellan utbud och efterfrågan på marknaden. Det finns helt klart ett större utbud av begagnad IT nu jämfört med i vintras, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

Att priserna steg under årets första månader beror bland annat på att företagen har avvaktat med att byta ut datorer och senarelagt IT-investeringar under finansoron. Därmed minskade utbudet av begagnad IT vilket trissade upp priserna.

Den normalisering av priserna som nu noteras kan delvis bero på att företag och myndigheter har ökat takten på sina investeringar i ny IT-utrustning och samtidigt avyttrar begagnad utrustning.

För mer information, kontakta:
Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se
Fredrik Nilsson, informationschef Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.
Källa: Inrego

Senaste nyheter