Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sjölunda Gård lanserar ekologisk lakrits

https://www.klimatsmart.se/images/news/lakrits202x270.jpg

Nu lanserar Sjölunda Gård en ny påse med ekologiskt smågodis. Ekorrens ekologiska lakrits är uppföljare till Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Ekorrens ekologiska har på kort tid fått många konsumenter att välja det ekologiska alternativet i godishyllorna. Ekorrens ekologiska smågodis kom ut på marknaden under hösten 2008 som Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Ekorrens klassiska och syrliga blandning har sedan dess fått många konsumenter att välja det ekologiska alternativet även när det kommer till smågodis. - Många konsumenter, inte minst småbarnsföräldrar, ser en fördel med att vårt godis helt säkert inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel, säger Charlotte André på Sjölunda Gård. Ekorrens ekologiska lakrits är en självklar uppföljare till de första godisblandningarna. Lakrits är många svenskars favorit och det konsumeras ett kilo lakrits per person och år. Många har också hört av sig till Sjölunda Gård och önskat en påse med ekologisk lakrits. - I Ekorrens ekologiska lakrits är 99,5% av ingredienserna ekologiskt odlade. Lakritspulvret görs till exempel av lakritsrot från soliga italienska Kalabrien. Den goda smaken kommer också från ekologisk anisolja. Eftersom vi gillar blandat godis har vi både små tvistade lakritsbitar och lite större lakritsrullar i våra påsar, berättar Charlotte André. Ekorrens ekologiska lakrits kommer till en början att säljas hos Vi-butikerna och City Gross, samt hos många fristående butiker. Rekommenderat pris är 22,95 kr för påsen som är på 150 gram. Ekorrens ekologiska lakrits finns att provsmaka på mässan EkoNord/Interfood i Göteborg mellan den 17-20 maj, där Sjölunda Gård finns i monter B07:38. För frågor kontakta: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sjölunda Gård lanserar ekologisk lakrits

2009-05-17
Nu lanserar Sjölunda Gård en ny påse med ekologiskt smågodis. Ekorrens ekologiska lakrits är uppföljare till Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Ekorrens ekologiska har på kort tid fått många konsumenter att välja det ekologiska alternativet i godishyllorna.

Ekorrens ekologiska smågodis kom ut på marknaden under hösten 2008 som Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Ekorrens klassiska och syrliga blandning har sedan dess fått många konsumenter att välja det ekologiska alternativet även när det kommer till smågodis.

- Många konsumenter, inte minst småbarnsföräldrar, ser en fördel med att vårt godis helt säkert inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel, säger Charlotte André på Sjölunda Gård.

Ekorrens ekologiska lakrits är en självklar uppföljare till de första godisblandningarna. Lakrits är många svenskars favorit och det konsumeras ett kilo lakrits per person och år. Många har också hört av sig till Sjölunda Gård och önskat en påse med ekologisk lakrits.

- I Ekorrens ekologiska lakrits är 99,5% av ingredienserna ekologiskt odlade. Lakritspulvret görs till exempel av lakritsrot från soliga italienska Kalabrien. Den goda smaken kommer också från ekologisk anisolja. Eftersom vi gillar blandat godis har vi både små tvistade lakritsbitar och lite större lakritsrullar i våra påsar, berättar Charlotte André.

Ekorrens ekologiska lakrits kommer till en början att säljas hos Vi-butikerna och City Gross, samt hos många fristående butiker. Rekommenderat pris är 22,95 kr för påsen som är på 150 gram. Ekorrens ekologiska lakrits finns att provsmaka på mässan EkoNord/Interfood i Göteborg mellan den 17-20 maj, där Sjölunda Gård finns i monter B07:38.

För frågor kontakta: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se
Källor:

Senaste nyheter