Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sjätteklassare i solbilsrace 23 november

https://www.klimatsmart.se/images/news/solracet250x187.jpg

Över 50 klasser har anmält sig till skandinaviens största solbilsrace. Tisdagen den 23:e november ska över 1000 elever tävla i Baltiska hallen i kategorierna snabbaste, snyggaste och uthålligaste bilen! Över 30 skolor från hela Skåne har anmält sina klasser och eleverna håller just nu på att färdigställa sina fordon. I år blir solracet extra bra med ett specialbyggt tävlingsbord. Arrangörerna räknade dock inte med att intresset skulle bli så stort. - Vi räknade med cirka 30-40 anmälda klasser men att så många skulle anmäla sig så fort var helt klart en överraskning! Just nu har vi över tio stycken reserver och jag tycker att det är jättekul att barnen är intresserade av solenergi, säger Joakim Svensson, projektsamordnare. Att ha ett solrace i kalla och molniga november låter kanske inte som en lysande idé, men Baltiska hallen har utrustats med en egen sol. Arrangörerna har tagit fram ett specialbyggt bord där solbilarna ska tävla. Bordets armatur har lampor som lyser med över 20.000 lux. Det är många gånger ljusare än lamporna man brukar ha hemma. Tävlingsbordet har även en inbyggd indikator som tjuter när bilarna går i mål. Det kommer även att finnas målgångskameror så alla kan följa hela turneringen från läktaren. Mer information kan fås på Solracets webbsida: http://www.solarregion.se/index.php?id=222 eller genom att kontakta: Marija Stefanovic, projektassistent, 0709-11 80 89, marija.stefanovic@malmo.se Hamin Mousavi, 0733-276639, hamin.mousavi@malmo.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sjätteklassare i solbilsrace 23 november

2010-11-22
Över 50 klasser har anmält sig till skandinaviens största solbilsrace. Tisdagen den 23:e november ska över 1000 elever tävla i Baltiska hallen i kategorierna snabbaste, snyggaste och uthålligaste bilen!

Över 30 skolor från hela Skåne har anmält sina klasser och eleverna håller just nu på att färdigställa sina fordon. I år blir solracet extra bra med ett specialbyggt tävlingsbord. Arrangörerna räknade dock inte med att intresset skulle bli så stort.

- Vi räknade med cirka 30-40 anmälda klasser men att så många skulle anmäla sig så fort var helt klart en överraskning! Just nu har vi över tio stycken reserver och jag tycker att det är jättekul att barnen är intresserade av solenergi, säger Joakim Svensson, projektsamordnare.

Att ha ett solrace i kalla och molniga november låter kanske inte som en lysande idé, men Baltiska hallen har utrustats med en egen sol. Arrangörerna har tagit fram ett specialbyggt bord där solbilarna ska tävla. Bordets armatur har lampor som lyser med över 20.000 lux. Det är många gånger ljusare än lamporna man brukar ha hemma. Tävlingsbordet har även en inbyggd indikator som tjuter när bilarna går i mål. Det kommer även att finnas målgångskameror så alla kan följa hela turneringen från läktaren.

Mer information kan fås på Solracets webbsida: http://www.solarregion.se/index.php?id=222
eller genom att kontakta:
Marija Stefanovic, projektassistent, 0709-11 80 89, marija.stefanovic@malmo.se
Hamin Mousavi, 0733-276639, hamin.mousavi@malmo.se
Källa: Solracet
Foto: Malmö stad

Senaste nyheter