Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Självtömmande papperskorgar från Envac

https://www.klimatsmart.se/images/news/envac250x97.jpg

Sveriges första självtömmande papperskorgar i parkmiljö invigs under dagen den 14 juni på Mariatorget i Stockholm. De har levererats av miljöteknikföretaget Envac. Genom ett underjordiskt sugsystem töms papperskorgarna automatiskt när de blir fulla. På så sätt slipper man nedskräpningen kring överfulla papperskorgar. Det är Stockholm Stad som köpt in sopsugsystemet med sex självtömmande papperskorgar på Mariatorget. - Det är en viktigt order för oss, då den är vår första till en parkmiljö. Det finns en stor efterfrågan på hur man löser problemet med nedskräpning i parker, speciellt sommartid när folk umgås, äter och fikar i parkerna och lämnar mycket förpackningar från mat och dryck efter sig, säger Joakim Karlsson, marknadschef och vice vd, Envac Scandinavia AB. Teknologin i de självtömmande papperskorgarna bygger på Envacs vakuumteknik. I papperskorgarna finns en så kallad nivågivare som känner av när korgarna är fulla. En ventil öppnas och skräpet sugs ned i rör som grävts ned under jord, vidare till en terminal med en container som också den placerats under marken på Mariatorget. Containern töms var fjortonde dag och lyfts då upp till markplanet av ett hydrauliskt lyftbord. En lastbil kör containern till förbränningsanläggningen i Högdalen i södra Stockholm där soporna omvandlas till energi och el. Terminalen har dimensionerats för att kunna ansluta fler papperskorgar samt även fastigheter runt omkring Mariatorget. Envac har fått ytterligare en order från Stockholm Stad på system med självtömmande papperskorgar, till Hammarby Sjöstad. Ordern omfattar sju papperskorgar som börjar installeras utmed kajen efter sommaren. Systemet kommer att anslutas till Envacs befintliga sopsugsystem i bostadsområdet. Envac har tidigare levererat system med självtömmande papperskorgar till bostadsområdet Nissastrand i Halmstad och Almere stadscentrum i Holland. För mer information, kontakta: Joakim Karlsson, marknadschef och vice vd, Envac Scandinavia, 08-775 33 79, 070-546 13 55, joakim.karlsson@envac.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Självtömmande papperskorgar från Envac

2011-06-14
Sveriges första självtömmande papperskorgar i parkmiljö invigs under dagen den 14 juni på Mariatorget i Stockholm. De har levererats av miljöteknikföretaget Envac. Genom ett underjordiskt sugsystem töms papperskorgarna automatiskt när de blir fulla. På så sätt slipper man nedskräpningen kring överfulla papperskorgar.

Det är Stockholm Stad som köpt in sopsugsystemet med sex självtömmande papperskorgar på Mariatorget.

- Det är en viktigt order för oss, då den är vår första till en parkmiljö. Det finns en stor efterfrågan på hur man löser problemet med nedskräpning i parker, speciellt sommartid när folk umgås, äter och fikar i parkerna och lämnar mycket förpackningar från mat och dryck efter sig, säger Joakim Karlsson, marknadschef och vice vd, Envac Scandinavia AB.

Teknologin i de självtömmande papperskorgarna bygger på Envacs vakuumteknik. I papperskorgarna finns en så kallad nivågivare som känner av när korgarna är fulla. En ventil öppnas och skräpet sugs ned i rör som grävts ned under jord, vidare till en terminal med en container som också den placerats under marken på Mariatorget.

Containern töms var fjortonde dag och lyfts då upp till markplanet av ett hydrauliskt lyftbord. En lastbil kör containern till förbränningsanläggningen i Högdalen i södra Stockholm där soporna omvandlas till energi och el.

Terminalen har dimensionerats för att kunna ansluta fler papperskorgar samt även fastigheter runt omkring Mariatorget.

Envac har fått ytterligare en order från Stockholm Stad på system med självtömmande papperskorgar, till Hammarby Sjöstad. Ordern omfattar sju papperskorgar som börjar installeras utmed kajen efter sommaren. Systemet kommer att anslutas till Envacs befintliga sopsugsystem i bostadsområdet.

Envac har tidigare levererat system med självtömmande papperskorgar till bostadsområdet Nissastrand i Halmstad och Almere stadscentrum i Holland.

För mer information, kontakta:
Joakim Karlsson, marknadschef och vice vd, Envac Scandinavia, 08-775 33 79, 070-546 13 55, joakim.karlsson@envac.se.
Källa: Envac

Senaste nyheter