Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

SigtunaHems visning av lågenergihuset

https://www.klimatsmart.se/images/news/sigtunahem250x140.jpg

Snart är samtliga kontrakt tecknade till de 24 lägenheterna i förtätningsprojektet på Lyckostigen i Märsta. Det är både Sigtunahems och Sigtuna kommuns första lågenergihus och av det skälet bjuder SigtunaHem in till en allmän visning tisdagen den 19 juni med start kl 13.30 på Lyckostigen 7. Visningen inleds av Anders Johansson (s), kommunstyrelsens- tillika SigtunaHems styrelseordförande. Lyckostigen är SigtunaHems- och Sigtuna kommuns första lågenergihus, som modell står passivhuset. Ett energisnålt hus med en förbrukning på 15 kWh per kvadratmeter och år. Dagens gränsvärde ligger på 90 kWh per kvadratmeter och år. Den energisnåla byggnaden kännetecknas av bland annat extra tjocka väggar och djupa fönsternischer. Projektet rymmer totalt 24 lägenheter i olika storlekar, från ettor om 40 kvadratmeter till fyror på 91 kvadratmeter. Huskroppen är ritad i två plan med suterräng. Lägenheterna på plan ett och två har egna ingångar, samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Intresset för de nybyggda lägenheterna har varit stort. Drygt två hundra intressenter till flera av objekten. Störst intresse visades de mindre lägenheterna, framförallt ettorna. I många fall har det krävts relativt lång kötid för att komma i fråga för ett förstahandskontrakt, drygt tre år. Första spadtaget togs i september 2011. Inflyttning sker i november 2012. Hans Suominen har ritat projektet och NCC bygger. För mer information, kontakta: Kicki Björklund, vd, 070-663 14 66 Marina Ekdal, marknadschef, SigtunaHem, 070-420 10 15.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SigtunaHems visning av lågenergihuset

2012-06-17
Snart är samtliga kontrakt tecknade till de 24 lägenheterna i förtätningsprojektet på Lyckostigen i Märsta.

Det är både Sigtunahems och Sigtuna kommuns första lågenergihus och av det skälet bjuder SigtunaHem in till en allmän visning tisdagen den 19 juni med start kl 13.30 på Lyckostigen 7.

Visningen inleds av Anders Johansson (s), kommunstyrelsens- tillika SigtunaHems styrelseordförande.

Lyckostigen är SigtunaHems- och Sigtuna kommuns första lågenergihus, som modell står passivhuset. Ett energisnålt hus med en förbrukning på 15 kWh per kvadratmeter och år. Dagens gränsvärde ligger på 90 kWh per kvadratmeter och år. Den energisnåla byggnaden kännetecknas av bland annat extra tjocka väggar och djupa fönsternischer.

Projektet rymmer totalt 24 lägenheter i olika storlekar, från ettor om 40 kvadratmeter till fyror på 91 kvadratmeter. Huskroppen är ritad i två plan med suterräng. Lägenheterna på plan ett och två har egna ingångar, samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Intresset för de nybyggda lägenheterna har varit stort. Drygt två hundra intressenter till flera av objekten. Störst intresse visades de mindre lägenheterna, framförallt ettorna. I många fall har det krävts relativt lång kötid för att komma i fråga för ett förstahandskontrakt, drygt tre år.

Första spadtaget togs i september 2011. Inflyttning sker i november 2012. Hans Suominen har ritat projektet och NCC bygger.

För mer information, kontakta:
Kicki Björklund, vd, 070-663 14 66
Marina Ekdal, marknadschef, SigtunaHem, 070-420 10 15.
Källa: SigtunaHem

Senaste nyheter