Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sigtuna inför Tällberg Forum 2011

https://www.klimatsmart.se/images/news/sigtunawhereswedenbegins194x60.jpg

Sigtuna går i år från att vara äldst till att vara först. Efter ett långt och idogt arbete med varumärket har Sigtuna positionerat sig som först, Sigtuna – where Sweden begins. Samtidigt förbereder sig destinationens aktörer inför sommarens Tällberg Forum in Sigtuna 2011. För över 1000 år sedan hade Kung Erik Segersäll en vision – att bygga ett land. För att förverkliga sin framtidssyn byggde han den första staden i det som idag är Sverige – Sigtuna. En stad som saknade motstycke. Här samlade han folk ifrån när och fjärran och här växte Sverige fram. I Sigtuna präglades de första mynten, och Sveriges första kvinnliga helgon, dotter till Kung Erik, härstammar från Sigtuna. Och på den vägen har det fortsatt. 1697 var Sigtuna först med en allmän folkskola för alla barn i bygden. 1950 byggdes Arlanda, Sveriges främsta flygplats som idag är världsledande inom miljöarbete. Tillsammans med besöksnäringen har Arlanda skapat den första klimatneutrala zonen. - Historien är viktig, men än viktigare är vår tradition av nytänkande och viljan att blicka framåt. En önskan att ligga i framkant och våga vara först, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna. Därför känns det extra roligt att välkomna de 700 internationella besökare som väntas till Tällberg Forum in Sigtuna 2011 i sommar. De unika samarbeten som lett till den första klimatneutrala destinationen har också resulterat i att Sigtuna står värd för sommarens Tällberg Forum. För mer information, kontakta: Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna, 0709-90 69 73, camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sigtuna inför Tällberg Forum 2011

2011-03-23
Sigtuna går i år från att vara äldst till att vara först. Efter ett långt och idogt arbete med varumärket har Sigtuna positionerat sig som först, Sigtuna – where Sweden begins. Samtidigt förbereder sig destinationens aktörer inför sommarens Tällberg Forum in Sigtuna 2011.

För över 1000 år sedan hade Kung Erik Segersäll en vision – att bygga ett land. För att förverkliga sin framtidssyn byggde han den första staden i det som idag är Sverige – Sigtuna. En stad som saknade motstycke. Här samlade han folk ifrån när och fjärran och här växte Sverige fram.

I Sigtuna präglades de första mynten, och Sveriges första kvinnliga helgon, dotter till Kung Erik, härstammar från Sigtuna. Och på den vägen har det fortsatt. 1697 var Sigtuna först med en allmän folkskola för alla barn i bygden. 1950 byggdes Arlanda, Sveriges främsta flygplats som idag är världsledande inom miljöarbete. Tillsammans med besöksnäringen har Arlanda skapat den första klimatneutrala zonen.

- Historien är viktig, men än viktigare är vår tradition av nytänkande och viljan att blicka framåt. En önskan att ligga i framkant och våga vara först, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna. Därför känns det extra roligt att välkomna de 700 internationella besökare som väntas till Tällberg Forum in Sigtuna 2011 i sommar.

De unika samarbeten som lett till den första klimatneutrala destinationen har också resulterat i att Sigtuna står värd för sommarens Tällberg Forum.

För mer information, kontakta:
Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna, 0709-90 69 73, camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se.

Senaste nyheter