Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

SIA ekologisk glass ökar med 340%

https://www.klimatsmart.se/images/news/siaglass-miljo.jpg

EKO-glass säljer som aldrig förr. SIA Glass har sedan förra året ökat sin försäljning av KRAVmärkt glass med 340 procent! Efterfrågan på ekologisk mat har stadigt ökat bland svenska konsumenter. I ekoodling används inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Djur ska få vistas ute och äta ekologiskt foder. Medvetenheten om detta ökar stadigt. Men KRAV-märkt glass har tidigare inte varit någon storsäljare. Tills i år. - Ekologisk glass säljer rekordstarkt nu. Vi konstaterar en ökning på hela 340 procent, säger Rolf Frid, vd SIA Glass. Siffran talar sitt tydliga språk, det säljs alltså mer än tre gånger så mycket EKO-glass i år som föregående år. Även om man gick från då relativt modesta nivåer handlar det ändå om ett klart trendbrott. - 170.000 människor har burit hem en bytta med ekologisk glass i år, det ger ju en indikation på att något har hänt, säger Rolf Frid. Hittills har SIA tagit fram fyra KRAV-märkta produkter: Sorbet Hallon samt tre gräddglassar: Vanilj, Blåbär och Choklad. Men fler smaker är på gång senare i år. Ekologisk glass handlar inte om glassens kvalitet påpekar Rolf Frid, men däremot ger det ökad valfrihet för konsumenten. - Vi ger konsumenten möjlighet att välja vilken klimatbelastning man vill göra. SIA Glass intresse och engagemang för miljön är inte precis nyväckt. Företagsgruppen har verkat på samma plats i halländska Slöinge i 440 år, och har alltid jobbat i samklang med djur och natur. Men i år har företaget presenterat en rad innovationer på miljöområdet, i akt och syfte att göra Sveriges grönaste glass: - Ursprungsmärkning av glassarna på glasskartan. Konsumenten kan nu lätt se vilka glassar som inte är tillverkade i Sverige. - Nytt är också att man kan bli Klimatkund hos SIA Glass. Klimatkunden erbjuds en särskild miljöfrysbox, och många onödiga transporter kan undvikas. Det sparar 50.000 kilometer transport bara under första året. Sedan länge strävar SIA Glass också efter att maximera användningen av svenska råvaror, för att minimera transporter i samband med produktionen av glass. SIA Glass är det livsmedelsföretag som har haft sitt certifikat enligt ISO 14001 längst i Sverige. Läs mer om SIA Glass helhetsgrepp i miljöfrågor på http://www.siaglass.se/asp/miljo.asp

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SIA ekologisk glass ökar med 340%

2009-06-03
EKO-glass säljer som aldrig förr. SIA Glass har sedan förra året ökat sin försäljning av KRAVmärkt glass med 340 procent!

Efterfrågan på ekologisk mat har stadigt ökat bland svenska konsumenter. I ekoodling används inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Djur ska få vistas ute och äta ekologiskt foder. Medvetenheten om detta ökar stadigt. Men KRAV-märkt glass har tidigare inte varit någon storsäljare. Tills i år.

- Ekologisk glass säljer rekordstarkt nu. Vi konstaterar en ökning på hela 340 procent, säger Rolf Frid, vd SIA Glass.

Siffran talar sitt tydliga språk, det säljs alltså mer än tre gånger så mycket EKO-glass i år som föregående år. Även om man gick från då relativt modesta nivåer handlar det ändå om ett klart trendbrott.

- 170.000 människor har burit hem en bytta med ekologisk glass i år, det ger ju en indikation på att något har hänt, säger Rolf Frid.

Hittills har SIA tagit fram fyra KRAV-märkta produkter: Sorbet Hallon samt tre gräddglassar:
Vanilj, Blåbär och Choklad. Men fler smaker är på gång senare i år. Ekologisk glass handlar inte om glassens kvalitet påpekar Rolf Frid, men däremot ger det ökad valfrihet för konsumenten.

- Vi ger konsumenten möjlighet att välja vilken klimatbelastning man vill göra.

SIA Glass intresse och engagemang för miljön är inte precis nyväckt. Företagsgruppen har verkat på samma plats i halländska Slöinge i 440 år, och har alltid jobbat i samklang med djur och natur. Men i år har företaget presenterat en rad innovationer på miljöområdet, i akt och syfte att göra Sveriges grönaste glass:

- Ursprungsmärkning av glassarna på glasskartan. Konsumenten kan nu lätt se vilka glassar som inte är tillverkade i Sverige.
- Nytt är också att man kan bli Klimatkund hos SIA Glass. Klimatkunden erbjuds en särskild miljöfrysbox, och många onödiga transporter kan undvikas. Det sparar 50.000 kilometer transport bara under första året.

Sedan länge strävar SIA Glass också efter att maximera användningen av svenska råvaror, för att minimera transporter i samband med produktionen av glass. SIA Glass är det livsmedelsföretag som har haft sitt certifikat enligt ISO 14001 längst i Sverige.

Läs mer om SIA Glass helhetsgrepp i miljöfrågor på http://www.siaglass.se/asp/miljo.asp
Källor:

Senaste nyheter